CORUPȚIE – Maramureșeanul Dănuț Pop, președintele PER, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

0
576
Dănuţ Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER)

TRIMIS ÎN JUDECATĂ. Maramureșeanul Dănuţ Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), originar din Mireșu Mare, aflat în arest la domiciliu, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă. El este acuzat că ar fi cerut 10.000 de euro în schimbul angajării unei persoane („doamna Papadopulos”) la cabinetul parlamentar al deputatului PSD Radu Mihai Cristescu, care susține că e originar din Baia Mare, deși multe surse informative acreditează ideea că e născut în București.

 

DNA susține că în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022 Pop ar fi pretins şi ar fi primit, prin intermediar, de la o persoană, suma de aproximativ 10.000 euro, în patru tranşe (4.000 euro – noiembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021, 2.000 euro – decembrie 2021 şi 10.000 lei – februarie 2022) pentru a-l determina pe Cristescu să angajeze o persoană pe o funcţie de consilier la cabinetul parlamentar al acestuia.

 

Ulterior reținerii lui Pop, deputatul Cristescu, parlamentar de Satu Mare, a precizat că nu știe nimic de acest fapt, el angajând persoana în ianuarie 2022, pentru că avea nevoie, iar respectiva „doamnă Papadopulos” a demisionat după ceva mai mult de o lună pentru că nu s-ar fi integrat.

 

Dosarul de corupție va fi judecat pe fond la Tribunalul Bucureşti, DNA înaintând instanței propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză împotriva lui Pop.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here