CORUPȚIE – Fostul avocat maramureșean Emil Blaga, trimis în judecată pentru complicitate la șantaj

0
2241

ȘANTAJ. Fostul avocat maramureșean Emil Blaga a fost trimis în judecată de procurorii DNA (Direcției Naționale Anticorupție) din Timișoara pentru comiterea infracțiunii complicitate la șantaj. Conform rechizitoriului, în perioada 21 decembrie 2016 – 16 martie 2017, doi tineri din Baia Mare (Sas Ionuț Bogdan și prietena sa Libotean Alina Patricea, proprietara unui magazin cu articole pentru nou-născuți – ambii inculpați în același dosar), beneficiind de ajutorul lui Blaga (avocat în cadrul Baroului Maramureș din 19 ianuarie 2001), au exercitat acte de violență fizică asupra unei persoane (parte vătămată a fost Vasile Moldovan, directorul Asociației pentru Promovarea Femeii din România) și au amenințat-o cu divulgarea unei împrejurări care i-ar fi afectat imaginea în fața familiei și la locul de muncă.

 

Inculpații au procedat în această manieră cu scopul de a constrânge persoana respectivă la plata sumei de 20.000 de euro, lucru pe care aceasta l-a și făcut în data de 16 martie 2017, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Povestea șantajului a început când tânara din Baia Mare l-a contactat pe Vasile Moldovan pentru a-l anunța că este tatăl unui copil în vârstă de 12 ani, care a apărut în urma relației pasagere dintre cei doi. Pentru a nu declanșa o acțiune în justiție, a solicitat suma de 20.000 de euro, cu care vroia să cumpere o garsonieră în Baia Mare.

 

În același context, Blaga Emil, deși știa că inculpații au obținut consimțământul părții vătămate prin violențe și amenințări, a întocmit o convenție din care rezulta că, în schimbul banilor, nu se vor mai exercita amenințări asupra persoanei respective. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timișoara.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here