CORUPȚIE – Fostul avocat maramureșean Emil Blaga, trimis în judecată pentru complicitate la șantaj

0
1072

ȘANTAJ. Fostul avocat maramureșean Emil Blaga a fost trimis în judecată de procurorii DNA (Direcției Naționale Anticorupție) din Timișoara pentru comiterea infracțiunii complicitate la șantaj. Conform rechizitoriului, în perioada 21 decembrie 2016 – 16 martie 2017, doi tineri din Baia Mare (Sas Ionuț Bogdan și prietena sa Libotean Alina Patricea, proprietara unui magazin cu articole pentru nou-născuți – ambii inculpați în același dosar), beneficiind de ajutorul lui Blaga (avocat în cadrul Baroului Maramureș din 19 ianuarie 2001), au exercitat acte de violență fizică asupra unei persoane (parte vătămată a fost Vasile Moldovan, directorul Asociației pentru Promovarea Femeii din România) și au amenințat-o cu divulgarea unei împrejurări care i-ar fi afectat imaginea în fața familiei și la locul de muncă.

 

Inculpații au procedat în această manieră cu scopul de a constrânge persoana respectivă la plata sumei de 20.000 de euro, lucru pe care aceasta l-a și făcut în data de 16 martie 2017, când s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Povestea șantajului a început când tânara din Baia Mare l-a contactat pe Vasile Moldovan pentru a-l anunța că este tatăl unui copil în vârstă de 12 ani, care a apărut în urma relației pasagere dintre cei doi. Pentru a nu declanșa o acțiune în justiție, a solicitat suma de 20.000 de euro, cu care vroia să cumpere o garsonieră în Baia Mare.

 

În același context, Blaga Emil, deși știa că inculpații au obținut consimțământul părții vătămate prin violențe și amenințări, a întocmit o convenție din care rezulta că, în schimbul banilor, nu se vor mai exercita amenințări asupra persoanei respective. Dosarul va fi judecat la Curtea de Apel Timișoara.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ