CORUPŢIE – Fostul arhitect şef al Băii Mari, Mircea Dinculescu, a fost eliberat din arestul la domiciliu şi plasat sub control judiciar

0
1072
Mircea Dinculescu

CONTROL JUDICIAR. Clujeanul Mircea Dinculescu, „uns” arhitect şef al municipiului Baia Mare de primarul suspendat Cătălin Cherecheş, în vara anului 2014, după mazilierea „căzutului în dizgraţie” Edmund Futo, a fost eliberat din arestul la domiciliu, împotriva sa instituindu-se măsura controlului judiciar. Aşadar e liber să se plimbe, nu şi să intre în contact cu „colegul inculpat”, omul de afaceri Vaida M. Florinel Mihăiţă – mituitorul său -, precum şi cu martorii din dosar.

 

La nici doi ani de la numirea sa în funcţia de arhitect şef al municipiului Baia Mare, în iulie 2016, Dinculescu Mircea a fost arestat şi apoi trimis în judecată de DNA Maramureş pentru comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, împreună Vaida Florinel Mihăiţă (cel care-l mituia), dezvoltator imobiliar şi patronul unui bar situat pe strada Şcolii.

 

Conform rechizitoriului DNA, Dinculescu a primit 6.000 de euro de la Vaida, care a construit un bloc de locuinţe fără a respecta proiectul de construcţie şi modificase proiectul de structură, iar pentru întabularea imobilului, avea nevoie de o autorizaţie de reconstrucţie şi de procesul verbal de recepţie a lucrărilor – conform legii, imobilul ar fi trebuit demolat.

 

Acum, măsura arestului la domiciliu împotriva lui Dinculescu a fost înlocuită cu controlul judiciar. Inculpatul Dinculescu Mircea are următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată instanţa de judecată cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv la Poliţia Municipiului Baia Mare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat; să nu depăşească limita teritorială a statului român, decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei de judecată; să nu comunice cu inculpatul Vaida M. Florinel Mihăiţă (şi el aflat sub control judiciar) şi cu martorii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here