CORONAVIRUS – În ultimele 24 de ore, după 92 de teste în Maramureș (indicatorii principali): 3 morți, 90 de infectați, 69 de vindecați

0
572

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), vineri, 22 mai 2020, ora 13.00. În ultimele 24 de ore, în județul Maramureș a crescut cu o persoană numărul celor decedați (de la 2 la 3 persoane – sublinere: cel de-al treilea deces s-a înregistrat după raportarea de la ora 13, detalii AICI), a crescut cu 6 persoane numărul celor infectați cu noul coronavirus de la începutul pandemiei (de la 84 la 90 de persoane) și a crescut cu 3 persoane numărul pacienților vindecați și externați (de la 66 la 69 de persoane).

 

În acest moment, sunt internați în spitale 18 maramureșeni infectați cu SARS-CoV-2 (noul coronavirus). Conform Direcției de Sănătate Publică Maramureș, citată de Consiliul Județean Maramureș, în ultimele 24 de ore s-au făcut în județ 92 de teste (ca și la precedenta raportare).

 

Subliniere: conform cercetării 2mnews (în baza declarațiilor oficialilor de la cel mai înalt nivel al sistemului de sănătate din Maramureș și prin cuantificarea datelor comunicate ulterior pe canale oficiale), până în 21 mai inclusiv, în județ s-au făcut 2.315 teste (0,65% din numărul total al testelor făcute în România) – cu precizarea că în 16 mai numărul de teste nu a fost comunicat.

 

Conform raportului Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut 10.181 de teste, cu 202 teste mai puține decât ieri (numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 352.647).

 

În ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a crescut cu 284 de persoane (de la 1.621 la 1.905 persoane – statistica include și membri familiei). Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 10 centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 19 de persoane mai puține decât ieri (de la 187 la 168 de persoane).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuale stabilite pentru prevenirea și limitarea infecției cu noul coronavirus și a fost sancționată contravențional o persoană care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu (aceasta a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here