CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în ultimele 24 de ore în Maramureș, principalii indicatori: 122 de teste, mai sunt 17 cazuri active

2
562

COVID-19. Informații oficiale (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș), sâmbătă, 13 iunie 2020, ora 13.00. În acest moment, în Maramureș mai sunt 17 cazuri active (persoane diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 – noul coronavirus). Iată care sunt principalii indicatori din județul Maramureș (conform datelor din județ cuantificate de Comitetul pentru Situații de Urgență Maramureș și actualizate de 2mnews cu comunicările oficiale din ultimele 24 de ore):

 

Numărul celor decedați a stagnat (la 5 persoane).

Numărul celor infectați de la începutul pandemiei a crescut cu o persoană (de la 115 la 116 persoane). Este vorba despre un cadru medical. Fiind al treilea cadru medical infectat cu COVID-19 din respectiva unitate medicală, Direcția de Sănătate Publică Maramureș împreună cu unitatea medicală desfășoară ancheta epidemiologică și au luat măsurile necesare de protecție a angajaților și pacienților din secția respectivă. De asemenea, contacții direcți identificați au fost izolați la domiciliu, sunt monitorizați și vor fi testați. S-a procedat la efectuarea dezinfecției în secția unde își desfășoară activitatea cadrul medical confirmat pentru a preveni și limita răspândirea infecției cu noul Coronavirus.

 

Numărul celor vindecați și externați a crescut cu o persoană (de la 93 la 94 de persoane).

Numărul de teste din ultimele 24 de ore în Maramureș: 122 de teste (cu 10 teste mai multe decât la raportarea de ieri – deși este ridicol de mic, acesta este cel mai mare număr de teste făcute până acum în județ).

Numărul total al testelor făcute în Maramureș de la începutul pandemiei și până în 11 iunie inclusiv, în județ s-au făcut 3.839 teste (0,69% din numărul total al testelor făcute în România) – conform cercetării 2mnews făcută în baza declarațiilor oficialilor din sistemul de sănătate din Maramureș și prin cuantificarea datelor comunicate ulterior pe canale oficiale, cu sublinierea că în 16 mai numărul de teste din Maramureș nu a fost făcut public.

 

Precizare: Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut 21.051 de teste (cele mai multe de până acum), cu 9.996 de teste mai multe decât ieri (numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 552.670).

 

În Maramureș, numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 85 de persoane (de la 3.313 la 3.228 de persoane, statistica include și membri familiei). Numărul celor aflați în cele trei locații de carantină instituționalizată din județ a crescut cu două persoane (de la 46 la 48 de persoane).

 

În ultimele 24 de ore, au fost verificați peste 2.000 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, fiind depistate și sancționate contravențional (cu câte 1.000 de lei) două persoane care nu au respectat măsura, fiind introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ce nu inteleg aici ca se ascunde adevarul despre acest coronavirus si vin cu dovezi clare acum 4 ani am avut aceleasi sintome pt ca in fiecare an imi faceam vaccin antigripal si in fiecare primavara eram gripat cu acelasi coronavirus( lipsa de gust si miros frisoane,diaree,dureri de cap) cel mai mult am bolit 2 saptamani si mam vindecat acasa cu alcool si miere de lamiie si supe calde si bai fierbinti, de cind mam lasat de vaccin acum 3 ani nu mai am probleme de sanatate un plus in fiecare an imi fac analizele medicale si nu am probleme. Mentiune: sint imum si nu am dreptul sa donez plasma (singe) mi sa spus la centrul de recoltare a singelui. Nu sint singura persoana si voi stiti asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here