CORONAVIRUS – Evoluția pandemiei în Maramureș în ultimele 24 de ore: un nou deces, 118 cazuri active (12 cazuri noi) din 413 infectați

0
1260

COVID-19. Informații oficiale (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș), vineri, 31 iulie 2020, ora 13.00. În acest moment, în Maramureș sunt 118 cazuri active spitalizate (persoane diagnosticate ca fiind infectate cu SARS-CoV-2 – noul coronavirus). Iată care sunt principalii indicatori din județul Maramureș (conform datelor cuantificate de Comitetul pentru Situații de Urgență Maramureș și actualizate de 2mnews cu comunicările oficiale din ultimele 24 de ore):

 

Numărul celor decedați a crescut cu o persoană (de la 23 la 24 de persoane). Persoana decedată era un bărbat din grupa de vârstă 70-79 de ani. Pacientul decedat era înregistrat cu comorbidități.

Subliniere: În privința femeii în vârstă de 31 de ani din Șomcuta Mare, însărcinată în 5 luni, confirmată cu COVID-19 și decedată ieri, CJSU Maramureș a precizat că s-au respectat protocoalele prevăzute la nivel național, iar personalul medical de la spitalul suport a făcut tot ceea este posibil din punct de vedere medical și uman pentru a salva viața pacientei, respectiv a fătului. Aceasta a avut o perioadă în care starea sa de sănatate s-a îmbunătățit (conform surselor 2mnews, chiar a fost scoasă de la ATI), însă, ulterior, starea sa s-a agravat și a decedat.

 

Numărul celor infectați a crescut cu 12 persoane (de la 401 la 413 persoane de la începutul pandemiei).

Numărul celor externați a crescut cu 4 persoane (de la 267 la 271 de persoane).

 

Precizare: Institutul Național de Sănătate Publică a comunicat că în ultimele 24 de ore, la nivel național, s-au făcut 22.767 de teste (13.133 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.654 la cerere), cu 579 de teste mai puține decât ieri (la totalul general au fost adăugate și 2.210 teste făcute alaltăieri, dar neincluse în raportarea zilei de ieri: numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 1.202.607).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here