CORONAVIRUS – Evoluția în ultimele 24 de ore în județul Maramureș (surse oficiale): numărul celor infectați urcă la 43 de persoane

0
1055

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), joi, 9 aprilie 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) cu coronavirus a crescut cu două persoane (de la 41 la 43 de persoane).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 297 de persoane (de la 2.336 la 2.039 de persoane, statistică ce include și membri familiei – până acum au ieșit din izolare la domiciliu peste 4.000 de persoane).

 

Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 33 de centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 65 de persoane mai puțin (de la 1.189 la 1.124 de persoane – aceste persoane au revenit în țară din state din zonă de risc roșie, până acum, au ieșit din carantinare peste 300 de persoane din județ). O persoană a fost depistată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, fiind amendată și dusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente acesteia.

 

Forțele de ordine din Maramureș (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) au executat, în ultimele 24 de ore, 114 misiuni, printre care depistarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, combaterea criminalității economice, verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu de către persoanele aflate în evidențe (au fost verificate peste 1.500 de persoane).

 

În urma acțiunilor din ultimele 24 de ore, s-au aplicat 149 de amenzi în valoare totală de 336.130 lei (din care 133 pentru nerespectarea Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței) și s-au confiscat bunuri materiale în valoare de 3.032 lei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here