CORONAVIRUS – Evoluția în ultimele 24 de ore în județul Maramureș (surse oficiale): numărul celor infectați a scăzut la 41 de persoane

0
959

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), miercuri, 8 aprilie 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul persoanelor infectate (confirmate pozitiv la testare) cu coronavirus a scăzut cu două persoane (de la 43 la 41 de persoane).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a crescut cu 25 de persoane (de la 2.311 la 2.336 de persoane, statistică ce include și membri familiei – până acum au ieșit din izolare la domiciliu aproximativ 4.000 de persoane).

 

Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 38 de centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 39 de persoane mai puțin (de la 1.228 la 1.189 de persoane – aceste persoane au revenit în țară din state din zonă de risc roșie, până acum, au ieșit din carantinare peste 300 de persoane din județ). O persoană a fost depistată că nu a respectat măsura de izolare la domiciliu, fiind amendată și dusă în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente acesteia.

 

Forțele de ordine din Maramureș (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) au executat, în ultimele 24 de ore, 118 misiuni, printre care și depistarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, acțiuni de combatere a criminalității economice, verificarea respectării interdicției de izolare la domiciliu a persoanelor aflate în evidențe, respectarea interdicțiilor de către societățile comerciale și persoanele fizice, impuse după declararea stării de urgență.

 

Au fost verificate peste 1.960 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu și s-au aplicat 116 sancțiuni în valoare totală de 236.000 lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri materiale în valoare de peste 3.900 lei. În perioada executării misiunilor au fost amendate 106 persoane care nu au respectat prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020 cu privire la interzicerea circulației persoanele în afara locuinței/gospodăriei.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here