CORONAVIRUS – Evoluția în Maramureș, stagnare la indicatorii principali: 2 morți, 75 de infectați, 54 de vindecați + explicația pentru necomunicarea numărului de teste

0
463

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), luni, 4 mai 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș a crescut cu o persoană numărul celor decedați (de la 1 la 2 persoane), a crescut cu o persoană numărul celor infectați cu coronavirus de la începutul pandemiei (de la 74 la 75 de persoane) și a stagnat la  numărul celor vindecați (la 54 de persoane).

 

Important! Începând de astăzi, Consiliul Județean Maramureș, controlat de pesedistul Gabriel Valer Zetea, nu mai comunică numărul de teste făcute în utlimele 24 de ore la singurul laborator acreditat din județul Maramureș (cel de la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare).

 

Oricum, numărul acestora este extrem de mic – ieri au anunțat că s-au făcut DOAR 32 de teste, conform Direcției de Sănătate Publică Maramureș, instituție pe care au citat-o cei de la Consiliul Județean Maramureș. Explicația oficială este că marți o să comunice numărul testelor efectuate luni, pentru că se lucrează acum în două schimburi.

 

Precizare: conform raportului Grupului de Comunicare Strategică, în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut cu 1.408 teste mai puține decât ieri (de la 4.968 la 3.560 de teste – numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 199.068).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a crescut cu 29 de persoane (de la 142 la 171 de persoane – statistica include și membri familiei). Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 16 centre de carantină instituționalizată din județ se află mai mult cu 26 de persoane decât ieri (de la 367 la 393 de persoane – acestea au revenit în țară din state din zonă de risc roșie).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here