CORONAVIRUS – Evoluția în Maramureș, într-un nou bilanț manipulator al oficialilor: stagnare a 5-a zi (!) la indicatorii principali – 1 mort, 55 de infectați

0
1579
Foto: Dorin Maciovan

COVID-19. Informații oficiale (Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș), luni, 20 aprilie 2020, ora 13.00: în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș a stagnat pentru a 5-a zi la indicatorii principali: un mort, 55 de persoane infectate cu coronavirus de la începutul pandemiei (confirmate pozitiv la testare), din care 34 de persoane, cu 3 mai multe decât ieri, au fost declarate vindecate (20 de persoane infectate fiind spitalizate).

 

Vă reamintesc că acest bilanț oficial optimist, comunicat de autorități, pe care vi-l prezentăm ca atare, este unul fals/manipulator, în condițiile în care în județ NU s-a făcut nicio testare, deși laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, în care Ministerul Sănătății a investit din banii Statului Român 400.000 de lei, este acreditat de 6 zile (aveți detalii AICI).

 

Precizare: în ultimele 24 de ore, la nivel național s-au făcut cu 2.926 de teste mai puține decât ieri (de la 7.806 la 4.880 de teste – numărul total al testelor făcute în România de la începutul pandemiei este de 98.491).

 

De asemenea, în ultimele 24 de ore, în județul Maramureș numărul celor aflați în izolare la domiciliu a scăzut cu 147 de persoane (de la 225 la 78 de persoane – statistica include și membri familiei). Conform datelor centralizate de CJCCI Maramureș, în cele 17 centre de carantină instituționalizată din județ se află cu 14 persoane mai puține decât ieri (de la 404 la 390 de persoane – acestea au revenit în țară din state din zonă de risc roșie).

 

Forțele de ordine din Maramureș (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali și militari) au executat, în ultimele 24 de ore, 52 de misiuni, printre care combaterea criminalității economice, verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu/carantinare de către persoanele aflate în evidențe (au fost verificate peste 330 de persoane).

 

În urma acestor misiuni, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 161.290 de lei (în 83 de cazuri fiind vorba despre persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr. 3/2020).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here