CORONAVIRUS – Află ce ajutoare de urgență acordă Primăria Baia Mare persoanelor vulnerabile, în timpul stării de urgență

3
1173

DECIZII. Administrația publică locală din Baia Mare, în urma unei hotărâri a forului deliberativ al municipiului (Consiliul Local), va acorda, prin Direcția de Asistență Socială, mai multe tipuri de ajutoarelor de urgenţă pentru familiile sau pentru persoanele singure aflate în dificultate, care domiciliază în Baia Mare.

 

Aceste ajutoare se acordă doar la cerere pe proprie răspundere (făcută telefonic, sau prin orice altă cale de transmitere), pe toată perioada stării de urgență cauzate de pandemia de coronaviroză. Iată care sunt ajutoarele acordate:

 

1) Câte un pachet pe săptămână cu lapte praf şi scutece (prețul pachetului este de 60 de lei). Ajutorul poate fi solicitat de părinții copiilor în vârstă de până la 3 ani, ale căror venituri au fost afectate de situaţia generată de pandemia COVID 19.

 

2) Câte un pachet pe săptămână cu alimente şi produse de igienă (valoarea pachetului este de 100 de lei). Ajutorul poate fi solicitat de: persoanele în vârstă de peste 65 de ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor; toate catogoriile de pensionari în vârstă de peste 50 de ani ale căror venituri cumulate nu depășesc 1.000 de lei pe lună; persoanele încadrate în grad de handicap grav şi accentuat; persoanele vulnerabile din punct de vedere medical-social-economic din zonele marginalizate ale municipiului.

 

3) Suma de 500 de lei – se acorda o singură dată pe perioada stării de urgenţă. Ajutorul poate fi solicitat de familiile sau persoanele singure cărora le-a încetat raportul de muncă şi nu pot beneficia de ajutorul de şomaj sau se află în şomaj tehnic, iar veniturile lunare nu depăşesc 1.000 lei/membru de familie/persoană singură.

 

4) Sprijin pentru efectuarea de cumpărături sau alte servicii necesare, în vederea minimalizării expunerii în afara locuinţelor a persoanelor peste 65 de ani sau a oricăror altor categorii de persoane vulnerabile din punct de vedere medical.

 

Important: după încetarea stării de urgenţă, reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială vor efectua anchete sociale la domiciliul titularilor ajutorului acordat, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor de acordare. Dacă titularul ajutorului refuză să furnizeze actele solicitate sau dacă din documentele prezentate reiese că nu s-a încadrat în condițiile menționate mai sus, contravaloarea ajutorului de urgenţă se va recupera de la titularul dreptului, în termenul general de prescripţie prevăzut de legislație.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Anul acesta nu primim niciun sprijin din partea ,primariei.??? Majoritatea judetelor ofera ajutoare UE ptr pensionarii cu pensii mici,noi nu primim! Asteptam sa ne ajutati,ati promis in campanie !!

  2. Domnule primar Chereches, unde-s mastile, spirtul sanitar, dezinfectantul si manusile promise pt. fiecare locuinta din Baia Mare?
    Niciuna dintre cunostintele mele n-a vazut asa ceva de la Primaria Baia Mare.
    De ce nu va tineti promisiunile, domnule primar?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here