CORONAVIRUS – Aeroportul Maramureș a rămas fără nicio cursă regulată: Tarom și-a suspendat toate cursele interne

1
744

DECIZIE. Compania națională aviatică Tarom a anunțat suspendarea tuturor zborurilor interne, pentru 14 zile (deocamdată), ca urmare a noilor restricții impuse pentru limitarea răspândirii infectării cu Covid-19. Decizia a intrat în vigoare astăzi, 25 martie 2020, începând cu ora 12.00. Aeroportul din Baia Mare, unde Tarom opera șapte curse regulate săptămânal, a rămas fără nicio cursă.

 

Tarom a anunțat că pasagerii afectați de suspendarea curselor pot opta pentru reprogramarea pe date ulterioare a călătoriilor fără penalizare sau rambursarea integrala a biletelor/tronsoanelor neutilizate.

 

Aeroporturile rămase fără curse regulate (este și cazul celui din Sibiu, de exemplu) nu se închid, pentru că trebuie, conform legii, să asigure permanența (pentru zboruri umanitare etc.), însă, de regulă, numărul angajaților este redus (de exemplu, la Sibiu, 71 din cei 115 angajați au fost trecuți în șomaj tehnic). La Aeroportul Internațional Maramureș sunt 66 de angajați și, cel mai probabil, se va lua decizia trecerii în șomaj tehnic a peste 70% dintre aceștia.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. E ceva ciudat cu acest Aeroport International.Are ca presedinte al consiliulul de administratie pe Marin Bragaru,avocat fost county-manager al judetului Maramures in timpul lui Zamfir Ciceu colegul de cabinet de avocati.Acest administrator n-a reusit in afara de a-si lua indemnizatia si a stabili cheltuirea banilor publici nimic.Pentru ca daca reusea erau acum mai multi operatori pe aeroport,companii aeriene interne si internationale,fluxuri de pasageri etc.De fapt finantam nimicul.Bragaru nu poate fi schimbat e avocatul personal a lui Zetea.Punct.
    Surprinzatoe e ca in actuala perioada critica Bragaru a promovat in CA al AIMM o hotarare, nr5 din 13 martie care propune urmatoarele
    :Art. 2 Se aproba contractarea serviciilor pentru realizarea unei analize economice privind rentabilitatea si beneficiile aduse de o companie aeriana care ar opera pe Aeroportul International Maramures si a posibilitatii incheierii unui contract de marketing.
    Art. 3 Se aproba contractarea serviciilor de proiectare, asistenta tehnica, actualizare si mentenanta lunara a site-ului regiei.
    Aceste au fost deja platite si facute in dosarul de finantare. Se sifoneaza niste bani ? Blue eyes do not sleep !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here