COOPERARE – Dan Ivan, secretarul Senatului, și însărcinatul cu afaceri al Ucrainei la București, Păun Rohovei, despre un nou punct de trecere a frontierei

2
508

PROPUNERE. Joi, 11 februarie, la Senatul României, secretarul Senatului, maramureșeanul Dan Ivan, a avut o întâlnire cu însărcinatul cu afaceri al Ucrainei în România, Păun Rohovei. Întrevederea a vizat relațiile bilaterale româno-ucrainene, cu accent pe situația și aspirațiile comunității de ucraineni și huțuli din județul Maramureș și mai ales pe dorința exprimată de a deschide un punct de trecere a frontierei pentru mic trafic între localitățile Shebene (regiunea Ivano -Frankivsk, Ucraina) și Poienile de sub Munte (județul Maramureș, România).

 

 

Dan Ivan a arătat interesul comunităților ucrainene și a huțulilor ucraineni pentru cooperarea transfrontalieră, micul trafic de frontieră și solicitarea de deschidere a unui punct de trecere a frontierei care a existat în trecut. De asemenea, Secretarului Senatului României a subliniat legătura sa cu votanții ucraineni care au asigurat mandatul de senator al României pentru un român, membru USR, care reprezintă zona în Parlamentul României. În plus, Dan Ivan a remarcat și faptul că, în localitățile ucrainene din Maramureș, aleșii locali, primarii, sunt membri USR.

 

 

Păun Rohovei a indicat interesul părții ucrainene pentru deschiderea de puncte de trecere a frontierei care să asigure conexiuni cu statele NATO și UE, în mod particular cu România, pentru a facilita schimburile economice și legătura cu cele două instituții către care aspiră astăzi statul ucrainean. Șeful de misiune al Ucrainei la București a subliniat și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de autoritățile române pentru aspirațiile părții ucrainene.

 

 

Dan Ivan i-a adresat lui Păun Rohovei invitația de a face împreună o vizită în regiune, pentru întâlniri cu autoritățile noi alese și numite ale județului Maramureș și mai ales pentru o prezență activă în mijlocul comunității ucrainenilor și huțulilor din regiune.

 

 

Biroul de presă al senatorului Dan IVAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here