CONVOCARE – România, cu Căbuț, Nagy și Buguleț în lot, se reunește în 20 aprilie pentru meciul cu Austria, penultimul pentru calificarea la Campionatul European

1
214
Tudor Buguleț, Călin Căbuț și Robert Nagy

CAMPIONATUL EUROPEAN HANDBAL 2023. Centrul Călin Mihai Căbuț, pivotul Robert Nagy și extrema dreaptă Tudor Bogdan Buguleț au fost convocați de selecționarul naționalei de handbal masculin a României, Xavi Pascual, pentru meciul cu Austria, programat în 26 aprilie 2023, pentru faza a II-a a calificărilor la Campionatul European din 2024.

 

Reunirea lotului este programată pentru 20 aprilie 2023. În această fază a competiției, România mai are de disputat două partide: cu Austria (pe teren propriu, în 26 aprilie) și cu Ucraina (în 30 aprilie, în deplasare – meciul se va disputa în Germania).

 

După primele patru etape în Grupa 4, Austria ocupă locul 1 (neînvinsă şi deja calificată la turneul final), iar România se află pe locul 2 (4 puncte – 26-28 şi 25-17 cu Insulele Feroe, 32-36 cu Austria şi 34-26 cu Ucraina).

 

Primele două clasate din cele opt grupe preliminare, plus alte patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament se vor afla între cele 32 de echipe de la turneul final (4 echipe sunt calificate direct: gazda Germania și medaliatele din 2022 – Suedia, Spania şi Danemarca).

 

* Colaj 2mnews: foto @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here