CONTROL – Două firme din Maramureș amendate pentru nereguli în securitatea muncii

0
2503

INSPECȚIA MUNCII. În ultima săptămână a lunii martie 2023 (perioada 24-30 martie), compartimentele de control specializate pe relații de muncă și pe securitate și sănătate în muncă ale Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Maramureș au desfășurat acțiuni de control la 71 agenți economici din județ (27 în domeniul relațiilor de muncă și 44 în domeniul securității și sănătății în muncă).

 

În urma acțiunii au fost depistate 63 de deficiențe (24 în domeniul relațiilor de muncă și 39 în domeniul securității și sănătății în muncă) și au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, a precizat Dragoș Năcuță, inspector șef ITM Maramureș.

 

Au fost sancționați 31 agenți economici (unul în domeniul relațiilor de muncă și 30 în domeniul securității și sănătății în muncă), fiind aplicate 40 de sancțiuni contravenționale (două amenzi în domeniul securității și sănătății în muncă – în valoare totală de 13.000 de lei – și 38 avertismente).

 

* Foto generică: @Kateryna Babaieva via pexels.com

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here