CONTRIBUIE LA CREAREA UNEI PĂDURI – Duminică se dă startul în Baia Mare Half Marathon: se plantează un copac pentru fiecare kilometru parcurs de concurenți

0
292

EVENIMENT – MIȘCARE PENTRU TOȚI. Duminică, 18 septembrie 2022, peste 300 de alergători vor lua startul la a doua ediție a evenimentului “Baia Mare Half Marathon”, competiție de alergare adresată publicului larg, iubitor de mișcare, și organizat de Rotary Club Baia Mare împreună cu ACS Maramureș Runners. Startul se dă în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare, tot acolo fiind și finish-ul.

 

Baia Mare Half Marathon a programat curse competitive pentru toate categoriile de alergători. Astfel, duminică, 18 Septembrie, de la ora 9.00, se dă startul pentru semimaratonul de 21 km, ștafeta semimaraton de 3×7 km și cross-ul de 7 km, iar de la 12.15 se va desfășura cursa populară de 3 kilometri, urmată de cursele pentru copii de la ora 12.45.

 

Începând cu cei mai mici alergători, cei de 6-7 ani și până la seniorii orașului, toți participanții pot contribui la pădurea “Baia Mare Half Marathon”.

 

”Baia Mare aleargă pentru pădurea Baia Mare Half Marathon. Pentru fiecare kilometru pe care-l vor alerga concurenții noștri, noi vom planta un copac. Dacă dorești să contribui mai mult, aleargă mai mult! Pădurea Baia Mare Half Marathon va depinde de fiecare dintre voi, de efortul și determinarea voastră! Suntem cu toţii preocupaţi de sănătatea din prezent a mediului şi a oamenilor, precum şi de binele urmaşilor noştri. Aerul pe care îl respirăm este produs şi de păduri şi ceea ce se întâmplă în ultimii ani nu ne dă speranţe de mai bine, mai ales in zona noastră, a Maramuresului”, a declarat Mihaela Vlad, membru al Clubului Rotary Baia Mare și coordonatorul acestui proiect.

 

Conform calculelor, dacă alergi cursa de semimaraton (21 km) contribui cu 21 de copaci plantați; fiecare membru al ștafetei de 3×7 km contribuie cu câte șapte copaci; dacă parcurgi proba de cross (7 km) ajuți cu 7 copaci plantați, în timp ce fiecare participant la cursa populară de 3 km și cursa pentru copii contribuie cu câte 3 copaci.

 

Chiar dacă nu vor alerga, băimărenii prezenți în Centrul istoric al municipiului, pot face mișcare bucurându-se pe perioada desfășurării curselor de cursuri gratuite de aerobic și zumba cu experți în domeniu.

 

Pe lângă scopul de regenerare a pădurilor, evenimentul dorește promovarea mișcării în aer liber, încurajează persoanele de toate vârstele și preocupările să facă mișcare și nu în ultimul rând, promovează Municipiul Baia Mare și județul Maramureș în Europa și în lume.

 

Baia Mare Half Marathon este un proiect Rotary Club Baia Mare realizat împreună cu ACS Maramures Runners, care asigură managementul sportiv al evenimentului, și este susținut financiar de Consiliul Județean Maramureș și Municipiul Baia Mare, dar și de alți sponsori inimoși.

 

* Foto: @ maramures.run



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here