CONTRACTE DE CREDIT – Senator Dan Ivan: 380.000 de familii vor primi o gură de oxigen în urma proiectului votat în Comisia Economică

0
168

REECHILIBRARE. IRCC sau Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor a fost gândit de către Guvernul României ca o soluție pentru ROBOR-ul ce tot creștea de la o lună la alta spre finele anului 2018. Indicele IRCC aplicat pentru trimestrul 2 al anului 2023 a ajuns la 5.98% față de 5.71%, cât era în trimestrul 1. IRCC a suferit o creștere cu aproape 68% în doar un an și 3 luni. Sute de mii de familii s-au trezit în imposibilitatea de a plăti ratele sau întâmpină dificultăți foarte mari în ceea ce privește plata acestora.

 

„În urma votului din Comisia Economică peste 380.000 de familii vor putea să solicite băncilor reechilibrarea contractelor de credit dacă au avut o creștere cu peste 50% a ratelor la bancă datorită creșterii IRCC.

 

Asta ar însemna o renegociere a condițiilor de creditare astfel încât creșterea ratei să scadă sub 50%. Un real ajutor în perioada în care țara noastră se confruntă cu mari greutăți economice din cauza proastei guvernări PSD-PNL-UDMR”, a precizat senatorul Dan Ivan.

 

Biroul parlamentar al senatorului Dan IvanATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here