CONTRACT SEMNAT – Printr-o investiție de 7,2 milioane de lei, o comună maramureșeană va avea în 2 ani un sistem centralizat de alimentare cu apă

0
5507

ALIMENTARE CU APĂ – OARȚA DE JOS. Asocierea de firme Antrepriză Montaj Instalații (AMI) SA Baia Mare & NV Construct SRL Cluj-Napoca a câștigat contractul de proiectare și execuție a sistemului centralizat de alimentare cu apă din comuna Oarța de Jos, care prevede realizarea unui puț de captare a apei, o stație de tratare și una de pompare a apei, un rezervor de înmagazinare a apei și o rețea de distribuție de circa 19,5 kilometri (19.553 metri), cu hidranți supraterani, cămine, vane și brașamentele de rigoare.

 

Cele două firme, controlate de Gabriel Răducu Pop (AMI SA) și tripleta Mircea Bobar & Dan Radu Sima și Ioan Apostol, trebuie să finalizeze proiectarea în 6 luni și execuția efectivă a lucrării în 18 luni, urmând apoi să garanteze lucrările timp de 5 ani (60 de luni). Contractul a fost semnat la finalul lunii august 2022.

 

Proiectul va aduce, până cel târziu în septembrie 2024, apă potabilă în toate cele trei localități ale comunei (Oarța de Jos, Orțița și Oarța de Sus) și a fost adjudecat de asocierea AMISA & NV Construct într-o procedură simplificată, fiind unica ofertă admisibilă, cu prețul de aproape 7,2 milioane de lei (exact: 7.196.191,80 lei, sumă care include TVA), finanțarea fiind făcută din bugetul statului (prin Programul de Investiții Anghel Saligny) și bugetul local.

 

Comuna Oarța de Jos, situată în sud-vestul județului, la răscrucea județelor Maramureș, Satu Mare și Sălaj, pe Valea Orțiței, în Țara Codrului și are circa 1.300 de locuitori.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here