CONTRACT – Reabilitarea a trei tronsoane de drum județean în Maramureș: circa 1 milion de lei pentru documentațiile din dosarul de cerere de finanțare

0
518

INFRASTRUCTURĂ. Administrația județului (Consiliul Județean) Maramureș a semnat un contract în valoare de aproape 1 milion de lei (exact: 930.447,02 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu peste 188.000 euro) privind realizarea documentațiilor tehnico-economice (de avizare a lucrărilor de intervenții – DALI) pentru trei tronsoane de drum județean. Sectoarele de drum județean sunt vizate pentru reabilitare/modernizare din fonduri nerambursabile și totalizează 36,2 kilometri. Această documentație este obligatoriu să fie cuprinsă în dosarul de solicitare a finanțării.

 

Tronsoanele vizate sunt următoarele:

1) DJ 171A Suciu de Sus (DJ 171) – Groșii Țibleșului (DC 19): 10 km;

2) DJ 185 Petrova – Bistra – Valea Vișeului: 12 km;

3) DJ 108E Mireșu Mare – Lucăceşti – Dăneştii Chioarului – Pribileşti – Mogoșești – Hideaga (DJ 193): 14,2 km.

 

Contractorul (executantul lucrării) a fost stabilit în urma unei licitații la care s-au depus 6 oferte dintre care doar două au îndeplinit condițiile de participare. Câștigător a fost desemnat sereleul NV Construct din Cluj-Napoca, care va trebui să finalizeze documentațiile tehnico-economice în 6 luni (180 de zile). Firma clujeană a sublicitat cu aproape 42% față de estimarea maximă a Consiliului Județean (prețul reprezentând 40% din ponderea deciziei finale).

 

Anul trecut, firma, controlată de Mircea Bobar, Dan Radu Sima și Ioan Apostol și specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică, a declarat o cifră de afaceri de 4,77 milioane de lei și un profit de 430.000 lei realizat cu 23 de angajați.

 

Soluţiile conținute în documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii la respectivele sectoare de drum implică și rezolvarea problemelor existente (adică lipsa colectării controlate a apelor pluviale).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here