CONTRACT – Firma primarului din Oncești, preluată de fiul său, va extinde rețeaua de electrificare până în cătunul Cornățea din Poienile de sub Munte

0
686

ELECTRIFICAREA CĂTUNULUI CORNĂȚEA. Sereleul Electro Mat Prompt din comuna maramureșeană Oncești, fondat de Matei Godja și livrat în 2016, după ce acesta a devenit primarul localității, fiului său, Ioan Matei Godja, va executa lucrările de extindere a rețelei electrice de distribuție publică până la cătunul Cornățea din comuna Poienile de sub Munte.

 

Contractul, atribuit la licitație de subsidiara Electrica SA, Distribuție Energie Electrică România SA, este în valoare de peste 3 milioane de lei (exact: 3.129.700 lei, sumă care cuprinde TVA și care este echivalentă cu circa 633.000 euro) și trebuie finalizat în 8 luni  (o lună pentru proiectare și avize și 7 luni execuţie). Firma lui Godja a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 21,8 milioane de lei și un profit net de 950.000 lei, obținut cu 49 de angajați.

 

În principal, firma din Oncești trebuie să realizeze linia electrică de medie tensiune – pe lângă drumul comunal, cu racord subteran, întinsă pe stâlpi de beton și stâlpi de fibră de sticlă – și două posturi de transformare. Investiția este finanțată de Electrica, Consiliul Județean Maramureș și Primăria Poienile de sub Munte, conducerii administrației județene aparținându-i și inițiativa (și insistențele la Electrica – să îndeplinească o normalitate).

 

Cătunul Cornățea se află într-o zonă greu accesibilă, fiind locuită (în case din lemn) de circa 100 de suflete. În cătun există cea mai mică școală din România, o căsuță din lemn cu o singură cămăruță de circa 12 mp, unde învață acum 6 copii din clasele I-IV, aceasta fiind singura clădire electrificată (cu un generator, începând din anul 2015, grație ONG-ului Free Mioriţa).

 

* Foto: @Ioan Beuca

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here