CONTRACT DE 12,6 MILIOANE DE LEI – Cine execută Centrul pentru Coordonarea și Conducerea Intervențiilor în Situații de Urgență din Maramureș

0
2507

N-A FOST ÎNGHESUIALĂ. Firma sătmăreană Avril SRL, înregistrată în Negrești-Oaș și controlată de penelistul Ioan Savu (foto sus, 61 de ani), președintele PNL Negrești Oaș și fost candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților la parlamentarele din 2020, va realiza, cu 12,6 milioane de lei (exact: 12.678.090,90 lei, sumă care include TVA), Centrul pentru Coordonarea și Conducerea Intervențiilor în Situații de Urgență din Maramureș, mai exact o extindere a actualului sediu al Pompierilor din Baia Mare (de pe strada Vasile Lucaciu nr. 87), cu modernizările aferente prevăzute în proiect.

 

Contractul, care prevede proiectare și execuție și care a fost semnat la 31 martie 2023, trebuie finalizat în 9 luni (adică până la sfârșitul acestui an) și a fost atribuit pe criteriul Cel mai bun raport calitate-preț (prețul având o pondere de 70%, experiența experților-cheie 20%, durata garanției lucrărilor 10%), însă atribuirea n-a fost o problemă, firma lui Savu fiind unic ofertant. Lucrarea va fi finanțată, în cea mai mare parte, din fonduri nerambursabile UE, prin Programul de Cooperare Teritorială Transfrontalieră.

 

Despre proiect
Conform proiectului, construcția va avea regim de înălțime Parter + 1 Etaj, va fi amplasată la limita trotuarului și va îngloba actualele construcţii destinate SMURD şi garajelor aflate în construcţie. Practic, construcţiile existente vor fi extinse și supraetajate, iar spațiul trafo existent va fi mutat pe domeniul public.
• La parter, pe lângă spațiile existente se vor adăuga holul de intrare în noua clădire, birouri, dormitoare, spații pentru consultaţii medicale, grupuri sanitare şi spaţii tehnice pentru centrala termică, atelier auto, generator, spaţiu încărcare butelii cu aer comprimat etc., iar la etaj vor fi birouri, săli operative, vestiar, oficiu şi grupuri sanitare.
Extinderile se vor realiza pe structură metalică, pereţii exteriori de la parter se vor construi din zidărie protejată cu termosistem, iar etajul și învelitoarea vor fi edificate din panouri termoizolante tristrat. Tâmplăria exterioară va fi din aluminiu cu barieră termică, cu geam termopan, iar peretele exterior al etajului va fi protejat cu parasolare din aluminiu.
Despre Avril
Avril SRL (în care Savu îi are ca asociați minoritari pe Ioan Daniel Savu, Petru Ciorbă, Daniel Cristian Seleveschi, Vasile Ovidiu Hotca) este specializată în lucrări de construcții a clădirilor și construcții industriale și a explodat în pademie, când și-a dublat cifra de afaceri și a depășit pragul de 100 de milioane de lei (cifră de afaceri). În 2021 a declarat o cifră de afaceri de aproape 130 de milioane de lei și un profit net de 11,32 milioane de lei realizate cu 152 de angajați (parametri financiari record în istoria economică a firmei).

Ioan Savu mai deține/controlează firmele Road & Infrastructură Construct și Avritel B2B – înregistrate în Baia Mare – și Vopsitorii Industriale din București. Firma a mai executat pentru Consiliul Județean Maramureș cu 14,2 milioane de lei Centrul de Terapii Alternative Althera (de pe tăpșanul din Lăpușel, teren cumpărat cu 650.000 euro din banii județului, pentru altă destinație, și ținut 13 ani pârloagă, fapt pentru care nu a fost tras nimeni la răpundere, pentru că-n Maramureș există jafuri publice, dar nu există jefuitori – cel puțin nu sancționați de cei plătiți din banii statului să o facă) și gardul adiacent (fiind o lucrare extrem de complexă, numai gardul a costat peste… o jumătate de milion de lei).

 

Însă firma sătmăreană a lui Savu are o relație deja intrinsecă cu autoritățile publice din Maramureș, Avril executând mai multe lucrări în județ, printre care bazinul de înot din Târgu Lăpuș și reabilitarea termică a unor unități de învățământ din Baia Mare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here