CONTRACT ATRIBUIT – Cine va construi bazinul de înot de la Târgu Lăpuș, investiție plătită cu peste 9,6 milioane de lei

0
2008

BAZIN DE ÎNOT – TÂRGU LĂPUȘ. Compania Națională de Investiții (CNI) SA a atribuit, în urma unei licitații, contractul pentru construirea bazinului de înot din orașul Târgu Lăpuș asocierii de firme Avril & Cubicon Invest. Bazinul de înot va fi amplasat pe strada Horea, pe un teren de 4.000 de metri pătrați.

 

Contractul, care prevede proiectare / fază de adaptare la amplasament, execuție a lucrărilor și asistență tehnică, a fost atribuit pe criteriul Prețul cel mai scăzut și a fost semnat în 19 aprilie 2022, firma fiind obligată să finalizeze investiția în 12 luni (o lună și jumătate proiectarea și 10 luni și jumătate execuția propriu-zisă).

 

De asemenea, lucrarea va fi garantată 3 ani (36 de luni). Lucrarea, estimată de CNI la 8,9 milioane de lei + TVA, a fost ofertată de 6 firme (dar 5 oferte au fost considerate inadmisibile, 3 fiind retrase) și a fost atribuită la suma de 8,1 milioane de lei + TVA (exact: 8.123.744,12 lei + TVA) sigurei oferte admise.

 

Liderul de asociere, Avril, este controlat de Ioan Daniel Savu, unul dintre sponsorii politici ai lui Lucian Nicolae Bode (PNL, fost ministru al Economiei și al Transporturilor și acum ministru de Interne) și, în trecut, al campaniei pentru europarlamentare a lui Andreea Vass, fosta consilieră a lui Emil Boc, pe atunci premier. Firma are 141 de angajați, cifră de afaceri de peste 100 de milioane de lei și profit net de 8,7 milioane de lei (conform raportărilor cele mai recente, din 2020).

 

Ioan Savu, zis „Nelu” (60 de ani), a și fost candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 2020 (al doilea pe listă), dar a ratat, PNL Satu Mare obținând doar un mandat de deputat. Firma cu sediul social înregistrat în Negrești-Oaș (jud. Satu Mare) are și un punct de lucru la Zalău (jud. Sălaj) și prestează construcții civile, constructii rutiere, structuri metalice, terasamente.

 

Cubicon Invest Baia Mare este o firmă specializată pe activități de inginerie și consultanța tehnică legată de acestea și este controlată de Cristian Cuceu. Firma are 13 angajați, o cifră de afaceri de 3,33 milioane lei (786.000 lei profit net în 2020).

 

Această asociere de firme are în derulare contractul de 14,2 milioane de lei de proiectare și execuție al Centrului de Terapii Alternative Althera, proiect al Consiliului Județean Maramureș dezvoltat pe un teren de 20 de hectare din pășunea de la Recea. Avril SRL a mai executat până acum în Maramureș diferite lucrări ale autorităților publice, din care amintim anvelopările termice ale blocurilor din Centru Nou din Baia Mare și stația de epurare a apelor de la Sighetu Marmației.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here