CONTESTAŢIE – Preşedintele PNL Sighetu Marmaţiei, Daniela Oniţa-Ivaşcu: „Comisia de organizare a alegerilor în Maramureş, desemnată prin încălcarea statutului PNL!”

0
533
Daniela Onița-Ivașcu

EROARE. Conform statutului PNL, comisia de organizare a alegerilor judeţene cuprinde 7, 9 sau 11 persoane şi este numită de Comitetul de Coordonare judeţean, în urma propunerilor (se ţine cont de reprezentativitate pentru toate zonele judeţului) şi a votului, cei desemnaţi să facă parte din comisie îşi aleg, prin vot, preşedintele. Numai că această comisie care va coordona alegerile a fost numită direct de la Bucureşti, peste „capul” comitetului judeţean.

 

„Avem un statut şi avem un regulament de organizare a alegerilor, care a fost votat la Bucureşti. În statut, la articolul 18, alin. 3-6, e consemnat cine are competenţa numirii comisiei de organizare a alegerilor, respectiv Comitetul de Coordonare Judeţean. Nu există nicio prevedere privind vreun caz excepţional în care Biroul Permanent Naţional poate desemna această comisie, care poate să numescă doar preşedintele interimar de filială. Or, prin acelaşi act, semnat de Raluca Turcan, prin care Călin Bota este numit preşedinte interimar de BPN, este numit, tot Călin Bota, şi preşedintele Comisiei de Organizare a Alegerilor. Mai mult, BPN a numit şi membrii comisiei. Aceste ultime două numiri contravin statutului şi de aceea o să o contest [decizia BPN – n.r.]”, a precizat Daniela Oniţa-Ivaşcu, preşedinte interimar al PNL Sighetu Marmaţiei.

 

Tot acest document intern al PNL menţionează că membrii comisiei nu pot să candideze la nicio funcţie (pentru respectarea principiului imparţialităţii) în Biroul Permanent Judeţean (BPJ – organism de conducere, un soi de „guvern de partid”), de aceea e de aşteptat ca unii dintre cei desemnaţi de BPN să facă parte din comisia de organizare a alegerilor să se retragă, pentru a nu-şi îngrădi posibilitatea de a intra în BPJ.

 

Comisia de organizare a alegerilor are atribuţiile, pe lângă desemnarea modului în care se organizează alegerile interne (locale şi judeţene), de a valida candidaturile depuse, precum şi rezultatul alegerilor. Surse informate din PNL susţin că această comisie a fost creată pentru a-l susţine pe Ionel Bogdan pentru a deveni preşedintele filialei judeţene. Printre numele vehiculate pentru a candida la preşedinţia PNL Maramureş, în afară de Ionel Bogdan, sunt şi cel al unui reprezentant al fostului PDL (cel mai probabil Felician Cerneştean) şi chiar al deputatei Viorica Cherecheş, mama primarului suspendat al Băii Mari.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here