CONFIRMARE – Minaur și-a depus candidatura pentru a organiza la Baia Mare turneul Final Four al EHF European League, pentru al doilea an consecutiv

0
333

ORGANIZARE. Minaur și-a depus candidatura pentru a organiza la Baia Mare turneul Final Four al EHF European League la handbal femin. Acesta este cel de-al doilea an consecutiv în care echipa băimăreană își depune candidatura pentru a fi gazda turneului final în care se desemnează câștigătoarea trofeului, după ediția din 2021, când Minaur s-a clasat pe locul 3 în EHF European League (a doua competiție valorică intercluburi de pe continent, după EHF Champions League).

 

O decizie privind gazda turneului final al competiției va fi anunață joi, 7 aprilie 2022, înaintea tragerii la sorți a meciurilor din semifinale. Managerul sportiv al clubului Minaur Baia Mare, Liviu Bala, a confirmat informația, precizând că deși toate cele patru echipe calificate în Final Four (Minaur Baia Mare, echipele daneze Viborg și Herning-Ikast și echipa germană Bietigheim) au avut posibilitatea să-și depună candidatura pentru organizarea turneului, forul continental al handbalului a înregistrat doar două opțiuni, cealaltă venind din Danemarca (una dintre echipe, sau ambele, existând posibilitatea de a organiza cele două cluburi daneze).

 

Turneul Final Four al EHF European league se va disputa pe 14 mai (semifinalele) și 15 mai (finala mică, pentru locul 3, și finala mare, pentru câștigarea trofeului). Casele de pariuri cotează echipa germană Bietigheim (finalistă în 2017) ca având prima șansă la câștigarea trofeului, urmată de Viborg (câștigătoare a trofeului în 1994, 1999 și 2004), Hering-Ikast (cștigătoare a trofeului în 2002 și 2011) și Minaur (locul 3 în 2021), în această ordine, deși în turneul final de anul trecut băimărencele au depășit în finala mică pe Herning-Ikast, câștigând locul 3.

 

Tragerea la sorți a semifinalelor este programată joi, 5 aprilie, la sediul EHF de la Viena (Austria).

 

* Foto: @eurohandball.com

 

Cătălin VISCHI, Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here