CONFIRMARE – Lucian Morar va candida din nou pentru funcţia de primar în Ulmeni: „Ceilalţi candidaţi sunt prea slabi pentru a lăsa oraşul pe mâna lor”

5
1891
Lucian Morar - vicepreședinte CJ Maramureș

DECIZIE. Aşa cum 2 mnews a anunţat încă din urmă cu cinci săptămâni, respectiv din 4 aprilie, la alegerile locale parţiale din 11 iunie, Lucian Morar va candida din nou pentru funcţia de primar al oraşului Ulmeni, după ce la precedentele „locale” a fost ales cu o majoritate covârşitoare, a depus jurământul şi apoi a renunţat, optând pentru cea de consilier judeţean, postură din care ulterior a fost ales vicepreşedinte al CJ Maramureş. De atunci, primar interimar al Ulmeniului a fost cel desemnat viceprimar Ştefan Vicsai, UDMR fiind un apropiat aliat politic al lui Morar.

 

Morar a declarat pentru 2mnews că principalul argument al deciziei sale este lipsa de calitate a celorlalţi candidaţi, cu referire directă la Cornelia Luca, cea care a fost desemnată candidat de PSD Maramureş. Morar va candida din partea PMP, al cărui preşedinte judeţean este.

 

„Conform sondajelor pe care le-am comandat, o să ies cu peste 80% din voturi, deci n-am nicio emoţie în acest sens”, a declarat în 4 aprilie, pentru 2mnews, Lucian Morar. Scenariul pe care l-am prezentat atunci, rămâne valabil şi astăzi: Morar nu vrea să redevină primar la Ulmeni, vrea doar să rămână „omul său” (Vicsai)  acolo şi şi-a făcut strategia conform acestui deziderat.

 

Morar are un capital electoral însemnat, a câştigat şi va câştiga detaşat alegeri în Ulmeni, având de partea sa comunităţile maghiare şi rrome, care depăşesc 50% din bazinul electoral,  şi pe care le-a sprijinit nemijlocit în timpul exercitării mandatelor sale. USR, PNŢCD şi PND nu vor avea candidat la Ulmeni, conform informaţiilor noastre, conformate de surse din conducerea celor două partide.

 

Nici UDMR nu va candida pentru funcţia de primar, avânbd antamată poziţia de primar interimar în cazul, extrem de probabil, în care Morar va întruni cel mai mare număr de voturi. Nici PER nu are o structură extrem de dezvoltată în Ulmeni şi, probabil, nu îşi va înscrie niciun candidat în cursa electorală. Cel mai probabil, PNL şi PSD vor fi singurii contracandidaţi ai PMP.

 

E o competiţie electorală cu câştigătorul cunoscut, Lucian Morar, însă fără nicio finalitate, pentru că acesta va renunţa din nou la funcţie, întorcându-se în cea de vicepreşedinte CJ Maramureş şi lăsând Ulmeniul ca şi până acum, sub conducerea unui interimar.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Marinescu, sari iar in functie ca se elibereaza. Am auzit ca esti cosmarul lui Popan, tremura gacii pe el, vrea director la drumuri pe viata si cu tine acolo e ca ” cu sula-n coaste ”. Oricum asfalt o sa puna numa unde vrei tu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here