CONDAMNAT – Primarul Cătălin Cherecheș, 5 ani de închisoare pentru luare de mită: decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs

7
4710
Mihai Ștefan Ghica, Cătălin Cherecheș

JUSTIȚIE. Primarul Cătălin Cherecheș a fost condamnat, în primă instanță, la 5 ani închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea exercitării pe o durata de 4 ani a dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și de a ocupa funcţia de primar.

 

Mihai Ștefan Ghica (36 de ani), judecător la Tribunalul Cluj, cu grad profesional de curte de apel, a pronunțat astăzi, 24 februarie 2022, după 10 amânări, sentința în procesul în care primarul municipiului Baia Mare e acuzat de DNA de luare de mită (flagrant).

 

Conform dispozitivului, din pedeapsa de 5 ani de închisoare se scade durata reținerii inculpatului, a arestării preventive și a arestului la domiciliu, adică un total de aproape 8 luni (Cherecheș a fost reținut în 26 aprilie 2016, a fost menținut în arest până în 10 august 2016 și a fost menținut în arest la domiciliu până în 22 decembrie 2016).

 

De asemenea, se menține sechestrul asigurator asupra unor bunuri ale inculpatului Cherecheș până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, respectiv asupra: autoturismului marca Porsche Cayenne S 9PA EL 22 (MM-10-VDC); terenului intravilan în suprafaţă de 74 mp din Baia Mare, str. Victoriei nr. 3; terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, din Baia Mare, str. Victoriei nr. 3. De asemenea, Cherecheș este obligat să plătească cheltuielile judiciare către stat în cuantum de 40.000 lei.

 

Sentința, precizăm, nu este definitivă. Primarul Cherecheș (sau DNA) poate să o atace cu apel în termen de 10 zile.

 

2mnews a refăcut istoria procesului început în urmă cu aproape 6 ani (!), respectiv în 5 iulie 2016, în care s-au schimbat 3 judecători (!) și în care sentința (soluția/hotărârea) a dată după 10 termene de amânare (aveți detalii AICI).

 

Judecătorul Ghica (al treilea desemnat, în februarie 2020, să facă lumină în acest caz) a readministrat probele pe parcursul a 19 ședințe (unele amânate, pe diverse considerente) și în alte 10 ședințe a rămas în pronunțare (din 17 mai 2021), pronunțând soluția astăzi, 24 februarie 2022.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

7 COMENTARII

  1. Ce mizerii de comentarii. Pe o speta asemanatoare chiar mai clara un alt primar a fost achitat si pe asta e condamnat. Judecatori yes sir trebuie sa plece.

  2. 10 ani e prea puțin după cîtă corupție este în primărie. Personal am făcut nenumărate sesizări, și audiențe, unele chiar către primar, dar nici măcar nu ajung la el, le-au rezolvat cei de sub el în sensul că mi-au dat cu flit. Parcă îi văd după ce am ieșit de la audiență și-or fi zis ăsta ori e prost ori e prost dacă crede că o să-i rezolvam ceva. Și totul a plecat de la faptul că nu am vrut să dau șpagă, nu la primar ci la un amărăștean.

  3. Cand credeam ca nu mai exista Dumnezeu iar magistratii sunt lasi sau corupti, o veste buna desi discutabila. Pentru tot raul facut acestui oras, Catalin Chereches merita minim 10 ani si confiscarea tuturor proprietatilor obtinute prin mita! Sansele de a fi anulata sentinta la Curtea de Apel sunt minime, poate 1%, singura variabila este intervalul de timp pana la o sentinta definitiva. Imi este rusine ca sunt baimarean, detest pe cei care au legitimat aceasta jefurie a banului public, votand un infractor cu antecedente familiale. Rusine colegilor dvs jurnalisti care tac, fara sa dea stirea, sau o dau ca Dl Rusu, fara sa comenteze despre dosar. De fapt, cat costa demnitatea unui jurnalist dle Vischi?

  4. https://2mnews.ro/ode-maretului-conducator-de-ziua-primarului-catalin-chereches-concurs-municipal-de-servilism-lider-chemat-ati-adus-lumina-cu-energia-universului-ati/?fbclid=IwAR0SFx-_qeMqMjF7hXzynAhW58BHyuY_sntRGHML2JzlaBeLoDZZTAdqskM

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here