CONDAMNAT PENTRU CRIMĂ – Ioan Pop a fost condamnat la 17 ani și 4 luni de închisoare pentru că l-a ucis, în urmă cu 2 ani și jumătate, prin împușcare, pe pădurarul Liviu Pop

0
1145

DEFINITIV. Ioan G. Pop, bărbatul trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sub acuzația că în 16 octombrie 2019, în jurul orei 19.45, l-a împuşcat mortal pe pădurarul Liviu Pop (în foto stânga, 30 de ani, căsătorit și cu trei fetițe mici, angajat al Direcției Silvice Maramureș din anul 2012), din cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţ, a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Cluj, la 17 ani şi 4 luni de închisoare.

 

Ioan G. Pop a fost judecat în stare de arest. Dosarul crimei din pădurea Rogozului – Valea Hotarului (de pe raza satului Rogoz, aparținător de orașul Târgu Lăpuș) a fost preluat de procurorii Parchetului General în noiembrie 2019), care în 10 august 2020 au dispus reținerea în arest a lui Ioan Pop și, ulterior, trimiterea în judecată pentru comiterea infracţiunilor de ultraj în modalitatea omorului săvârşit asupra unui funcţionar aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, tâlhărie calificată şi uz de armă fără drept.

 

Cel ucis a mers în pădure pentru a verifica reclamația primită conform căreia mai multe persoane fură lemne și a fost împușcat cu propria armă de unul dintre cei trei surprinși în flagrant. Corpul celui ucis a fost găsit într-o râpă și  prezenta urme de agresiune fizică.

 

În 17 decembrie 2021, magistratul de caz de la Tribunalul Maramureș l-a condamnat pe Ioan G. Pop la 14 ani și 10 luni de închisoare. Atât Ioan G. Pop, cât și Parchetul General au făcut apel. În 29 aprilie 2022, magistrații din Completul 8A ai Secției Penale a Curții de Apel Cluj au hotărât majorarea pedepsei la 17 ani și 4 luni închisoare (din care se deduce perioada reținerii și arestării preventive începând cu data de 10 august 2020). Hotărârea este definitivă.

 

De asemenea el este obligat să plătească despăgubiri de 400.000 de euro soției și celor trei fiice minore ale pădurarului Liviu Pop (câte 100.000 de euro pentru fiecare) – s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here