CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE – Primarul Cătălin Cherecheș: „Nu voi ajunge niciodată în pușcărie! Merg înainte cu fruntea sus, ca tancul rusesc”

6
3394
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

REACȚIA POST-CONDAMNARE. Vineri, 25 februarie, de la ora 12.00, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a făcut primele comentarii publice în urma sentinței de joi a Tribunalului Cluj (pe care a numit-o „în contextul ultimelor evenimente”), prin care a fost condamnat, în primă instanță, la o pedeapsă de 5 ani de închisoare, interdicția de a ocupa funcții publice timp de 4 ani și plata unor sume de bani, în procesul deschis de DNA în 2016. Primarul Cherecheș a primit pedeapsa cu închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

 

Nu voi ajunge niciodată în pușcărie. Merg înainte cu fruntea sus, ca tancul rusesc.Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

În principal: edilul Băii Mari a depus apel. Previzibil (și, emoțional, de înțeles) primarul Cherecheș a continuat să se declare nevinovat, lucrat de oameni care au interese politice și economice și a precizat că în pofida soluției judecătorești, care “este o compunere de clasa a V-a”, pe care a subliniat că știe el că “a fost redactată încă din 18 iulie 2021”. Cherecheș a acreditat ideea falsă (nesusținută de nicio dovadă) că judecătorul (Mihai Ghica) ar fi vizat prin sentința de condamnare a sa la închisoare cu executare o promovare, dar a fost evaluat de CSM și i-a fost respinsă cererea. De asemenea, a spus că soluția judecătorului Ghica este plină de erori și a acreditat ideea unei rejudecări a dosarului.

 

Iată câteva idei exprimate de primarul Cherecheș în urmă cu puține momente:

 

Unii oameni (n.red., acreditează ideea că el face parte dintre aceștia) trebuie exterminați din postura de persoane publice.

Nu s-a inventat glonțul potrivit pentru mine.

Am o întrebare (n.red., pentru judecătorul Mihai Ghica): de ce, din 18 iulie, ați amânat timp de 10 luni, ați amânat domnule judecător pronunțarea. Mi-e milă de dumneavoastră că ați ajuns în această postură.

Am în continuare toată încrederea în justiție. Văd că din vreo 6 fapte, 4 sunt desființate (s-a constatat că nu există), deci vedem că o doză de bună-voință a existat.

Am o înțelegere față de interesele politice și economice care mă vizează și se îndreaptă împotriva mea și vor să mă scoată din spațiul public, dar vă asigur că rămân același om drept, în picioare și nu voi pleca jos capul în fața nimănui.

Am avut și am un rol pentru statul român, am consolidat prestigiul statului român.

Mi s-a transmis în ultimii 2 ani că trebuie să stau deoparte, să stau liniștit. Și am stat. Am vrut să văd ce se întâmplă. Dar nu mai stau și nu mai tac.

Le doresc sănătate celor care și-au bătut joc de mine timp de 11 ani. Acest proces va mai dura mult de acum înainte.

Am fost șocat să văd că nu contează ce scrie în lege, nu contează nimic în această țară, decât semnalul care se dă din anumite locuri. Dar am încredere că sunt și oameni corecți.

Voi face publică declarația mea extinsă, timp de 12 ore (n.red., dată în instanță, la finalul procesului). N-am vorbit de mizeriile care au fost puse în pagină de un procuror, sau de cum unii au fost dirijați să inventeze anumite mizerii. Voi marșa într-o direcție în care voi descrie situațiile în care am fost pus, a intereselor cărora nu le-am dat curs, a amenințărilor.

• Nu voi ajunge niciodată în pușcărie. Merg înainte cu fruntea sus, ca tancul rusesc.

 

… celor care așteaptă o opinie personală în privința celor declarate la conferința de presă: edilul Cherecheș nu a spus nimic edificator, dând senzația că respectă în continuare sfatul primit (de a fi cuminte), în speranța că la apel soluția Tribunalului Cluj va fi casată (anulată). A mimat că nu e afectat, dar este evident afectat. Și strategia discursului public (slab în ansamblul său) a fost eronat concepută.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

6 COMENTARII

  1. Asa zisul primar e prieten buuuun cu citu mitu ….si ala dupa o liniuta spune lucruri trasnite….asta local la fel s ar putea ca dupa o liniuta sa cada sub tanc …. nu l mai scapa nici orban nici citumitu desi au baut impreuna la castel transilvania in plina pandemie cind credeau ei ca nu i vede nimeni…. josnici ! La gherla cu toti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here