CONDAMNAREA INVAZIEI MILITARE – Cristian Niculescu-Țâgârlaș: Parlamentul României susține cauza Ucrainei!

0
176

DECLARAȚIA PARLAMENTULUI. Cristian Niculescu-Țâgârlaș: “Am votat în plenul celor două camere ale Parlamentului o declarație comună de condamnare a invaziei militare declanșată de Rusia împotriva Ucrainei și de susținere a poporului ucrainean, care astăzi își apără cu dârzenie țara.”

 

Nu putem accepta agresiuni militare sau rescrierea istoriei așa cum își dorește astăzi Kremlinul. Poporul ucrainean are dreptul să își aleagă drumul său, iar Parlamentul României susține pe deplin aspirațiile Ucrainei de a fi țară membră a Uniunii Europene și a NATO. […] România, țară care a trecut prin ororile comunismului și prin politica dictată de Moscova, are datoria astăzi de a fi alături de Ucraina și de a susține toate aspirațiile europene și euroatlantice ale ucrainenilor. Cristian Niculescu-Țâgârlaș, senator PNL

Parlamentarii români și-au afirmat public poziția de susținere a Ucrainei privind integrarea în Uniunea Europeană, aspirație firească a unui popor care vrea să urmeze calea spre civilizație și progres. Solicitarea președintelui Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy se adresează statelor membre ale UE în condițiile crizei generate de agresiunea militară a Federației Ruse ordonată de președintele Vladimir Putin, realitate ce impune o decizie de urgență care poate contribui la dezamorsarea stării de război, soldată deja cu numeroase victime de ambele părți și distrugeri materiale imense.

 

România ca țară membră cu drepturi depline a UE a dat prin intermediul Parlamentului său un semnal puternic de solidaritate și susținere față de tragedia pe care o traversează poporul ucrainian, nu doar prin ajutoare financiare cât mai ales prin susținerea politică publică a reprezentanților poporului român.

 

 

Biroul parlamentar al senatorului Cristian Niculescu-Țâgârlaș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here