SERVICIU – Concurență pentru firmele clasice de taxi: Bolt, competitorul Uber, a început operarea și în municipiul Baia Mare

0
4689

TRANSPORT DE TIP TAXI. Compania estoniană Bolt (fosta Taxify) – competitor direct pe piața transporturilor de persoane la cerere în regim de taxi al Uber, Lyft și Via -, a anunțat lansarea serviciului, începând din această lună (decembrie 2021), și în municipiul Baia Mare, ajungând astfel la operarea în 22 de orașe din România –  în 2021, Bolt (afacere manageriată în România de Cristian Sălceanu) a intrat în 16 orașe din România, expansiunea fiind una extrem de accelerată.

 

Bolt este un furnizor de transport la cerere și funcționează pe principiul ride-hailing. Practic, clientul comandă o cursă personalizată, similar cu un serviciu de taxi, cu diferența că toate comenzile se plasează printr-o aplicație pentru smartphone (aceasta fiind terța parte/mediatorul între client/pasager și furnizor/șoferul-partener Bolt). De asemenea, aplicația permite utilizatorului să își aleagă șoferul (de exemplu, în funcție de preferințe, de modelul mașinii, de apropierea de locul în care se află, de prețul călătoriei afișat anticipat, de durata estimată a călătoriei etc., parametri pe care îi vede în timp real pe aplicație) – de regulă, călătoriile cu prestatorii acestui tip de transport sunt mai ieftine decât cu companiile clasice de taxi.

 

Pentru a accesa serviciile Bolt, utilizatorii trebuie să instaleze aplicația Bolt, pe care o pot descărca de pe Google Play, App Store sau Huawei AppGallery. Pe perioada lansării, prețul curselor Bolt din Baia Mare încep de la 8 lei, în funcție de categoria aleasă, iar pasagerii beneficiază de reduceri de până la 70%, în limita a 7 lei.

 

Atât pasagerii, cât și șoferii au obligația legală de a purta permanent masca de protecție, iar Bolt le recomandă șoferilor săi parteneri să dezinfecteze mașinile după fiecare călătorie și pasagerilor să respecte regulile de distanțare socială și de igienă conform reglementărilor în vigoare.

 

În toate orașele în care sunt prezente serviciile Bolt, utilizatorii au la dispoziție și platforma Bolt Business, un serviciu dedicat firmelor, care permite gestionarea eficientă călătoriilor de afaceri. Astfel, cursele în scop de serviciu sunt mai rapide, mai accesibile și mai convenabile, companiile beneficiind de un management simplificat al costurilor de transport.

 

Cătălin VISCHI, Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here