CONCEPT – O fascinantă poveste despre Țibuleac, farmacistul „de la țară” care vinde remedii pe care le creează în micuța sa fabrică de produse farmaceutice 100% naturale

0
2555
Gheorghe Țibuleac

FARMA. Știți cum e în municipii… bine, nu e peste tot la fel, dar o trilogie se regăsește pretutindeni: cârciumi, biserici și farmacii, toate trei încălecându-se una peste alta, de-n cazul ultimelor a trebuit reglementată distanța la care pot funcționa.

 

Suntem o nație atât de nemulțumită, încât nu ne simțim bine noi cu noi și încercăm să rezolvăm asta cu ajutorul alcoolului, sau al lui Doamne-Doamne, sau al medicamentelor. Fiind multe obiective care-ți livrează alcool, rugăciuni și medicamente, iar bani puțini, cei mai mai mulți investitori în cele trei tipuri de obiective economice (toate trei sunt economice, să ne înțelegem, dacă n-ar fi așa, nu ți s-ar percepe bani, ăsta fiind principiu economic 100%!) se plâng că n-o duc tocmai bine.

 

Da, uite, unii s-au repliat și și-au dezvoltat pasiunea și, evident, biznisul. Farmacistul Gheorghe Ţibuleac a ieșit din încorsetarea urbană și din aproape obligația de a vinde chimicale și a înfiinţat o farmacie în stațiunea Ocna Șugatag (jud. Maramureș). Era 2012, adică doar cu vreo șase ani în urmă, și i-a zis Salinfitofarm, în Ocna Şugatag. Sigur, Ocna Șugatag nu-i chiar la țară, dar nici oraș nu-l poți numi. Farmacia lui e pe fosta uliță principală, acum cosmetizată în strada Unirii.

 

Dar nu asta-i important, ci faptul că omul a vrut să se rupă și de ideea de a vinde chimicale și și-a făcut o mică făbricuță de produse farmaceutice naturale. Atenție!, naturale. Practic, farmacistul Țibuleac îmbină beneficiile apei minerale saline și a plantelor medicinale și creează creme, tincturi, siropuri, în fine, remedii d-astea de te fac să-ți treacă bolile și nemulțumirile, din ce dă natura. Cătină, propolis, potbal, plătlagină, cimbrișor, ciuboțica cucului, muguri de pin, gălbenele, rădăcină de tătăneasă, vâsc, rădăcină de iarbă mare, coada șoricelului, plămânărică, untul pământului, arnică, spânz, mărul lupului, rostopască… Astea-s ingredientele leacurilor lui Țibuleac, care are și-o marcă proprie (normal, Țibuleac), pentru că formulele farmaceutice sunt originale, iar produsul rezultat e 100% natural. Firește, Țibuleac nu se limitează doar la comercializarea produselor sale naturiste, farmacia sa distribuind și o gamă extrem de largă de produse farmaceutice convenționale, practic absolut tot ceea ce oferă și orice altă farmacie de pe-aiurea.

 

Produse marca Țibuleac

 

Fabrica a făcut-o cu o investiţie de vreo 110.000 de euro. N-a avut banii, dar nici nu i-a furat, ci a făcut un proiect și a accesat fonduri europene. I-a ieșit. A finalizat construcția fabricii și a dotărilor acesteia în toamna anului 2015. În 2016, a avut o cifră de afaceri ce a depășit 123.000 de euro, iar în 2017, la fel.

 

Atât am vrut să vă spun. Că oamenii implicați și pasionați mai fac lucruri bune. Și pentru ei și pentru alții. Și mai vreau să vă spun ceva: nu-l cunosc pe farmacistul Țibuleac care face leacuri din produse naturale (pentru că-i pasă de oamenii care-i trec pragul micuței sale farmacii), dar, dacă m-ar întreba cineva, la finalul anului trecut (măcar al ăstuia?), eu lui i-aș acorda premiul pentru antreprenoriat. Știu, nu se poartă, e modest și, de regulă, premiile astea le iau papagalii din administrațiile publice care habar n-au de nimic, dar finanțează din bani publici sindrofiile astea de carton, iar organizatorii se simt obligați să-i pupe-n dosuri.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here