COMUNICAT PSD – Tentative multiple de fraudare a alegerilor în Maramureș, în timp ce prefectul PNL face poze electorale cu candidații liberali

5
10839

ALEGERI 2024. Se încearcă fraudarea alegerilor în mai multe comunități ale Maramureșului, iar cele mai multe reclamații vin din localitățile conduse de primarii PNL. După incidentul de la Târgu Lăpuș, unde președintele de secție, simpatizant PNL, a plecat acasă cu toate ștampilele aseară și a revenit dimineață cu ele mânjite cu cerneală, au apărut alte nereguli și în alte localități cu primari PNL.

 

La Copalnic Mănăștur, într-un singur buletin de vot s-au regăsit alte 3 buletine pentru funcția de primar. Aceste tentative de fraudă și votul multiplu sunt acte grave și se pedepsesc conform legii, iar prefectul PNL de Maramureș, Rudolf Stauder trebuie să lasă ședințele foto electorale cu candidații PNL și să se ocupe de aceste probleme. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu ar trebui să anunțe miniștrii PNL ai MAI și ai Justiției, pentru că neregulile din Maramureș sunt tot mai multe și tot mai grave.

 

În Baia Mare, după victimizarea candidaților PNL că nu sunt suficiente cabine de vot în secții, acestea au fost deja suplimentate cu 70 de noi cabine până la orele amiezii, iar procesul electoral se desfășoară în parametrii normali. Nu sunt cozi mari și nu exista incidente majore înregistrate în secțiile din Baia Mare. Partidul Social Democrat cere PNL Maramureș să nu mai încerce să creeze panică în rândul cetățenilor și să nu se mai folosească de mass-media pentru a dezinforma. În ceea ce privește o parte a mass-media, accesul observatorilor din partea presei a fost interzis în anumite secții, ceea ce contravine legii electorale.

 

Este esențial ca toți cetățenii să fie vigilenți și să raporteze orice neregulă observată, deoarece integritatea procesului electoral este crucială pentru democrație. PSD Maramureș lansează un apel ferm către autoritățile competente să ia măsurile necesare pentru a asigura corectitudinea alegerilor și pentru a pedepsi conform legii pe cei care încearcă să compromită acest process democratic de a avea alegeri libere și corecte.

 

Biroul de presă al PSD Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. Rușine să vă fie băimărenilor că va e frică să schimbați în bine orașul nostru ați ales în continuare m(…)a PSDistă. (comentariu moderat – acuze nefondate)

  2. La noi în Baia Mare se vede că a fost duminica orbului sa ales ucenicul dro(…)lui din pușcărie (comentariu moderat – acuze nefondate, limbaj licențios)

  3. Mă înclin in fața Bucureștenilor că le-au mai dat o palmă celor de la PSD,PNL și javrei de Firea că l-au ales din nou pe Nicușor Dan la fel felicitări alegătorilor din Ploiesti că au ales un independent precum și pe Timișoreni 👏👏👏(comentariu moderat – limbaj licențios)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here