COMPETIȚIE – „Baia Mare Beach Handball Challenge”, inclus în circuitul european de beach handball

0
475

SPORT. După două ediții de succes (cu peste 400 de sportivi, 112 competiții și 15.000 de spectatori), Clubul Sportiv Marta aduce din nou plaja la munte, pentru cea de-a treia ediție Baia Mare Beach Handball Challenge, care va avea loc în perioada 6-15 iulie 2018, în Baia Mare.

 

Cu fiecare ediție organizatorii au reușit să surprindă publicul cu noutăți. Prima ediție, realizată la nivel national, a deschis apetitul amatorilor de handbal clasic pentru handbalul pe nisip, acest sport fiind o premieră pentru Baia Mare și România, organizatorii reușind să realizeze în premieră un eveniment de o asemenea anvergură în România.

 

A doua ediție a dus competiția la următorul nivel, depășind granița României, reușind  să atragă echipe precum naționala de beach handball a Ucrainei, echipă care a făcut un adevărat spectacol în teren spre deliciul publicului, competiția devenind astfel internațională. După un eveniment național și unul internațional, organizatorii au țintit mai sus, cea de-a treia ediție fiind cireașa de pe tort, transformând evenimentul într-un eveniment la nivel european.

 

În calendarul Federației Internaționale

 

În acest an organizatorii au obținut afilierea evenimentului “Baia Mare Beach Handball Challenge” la Federația Internațională de Beach Handball, Baia Mare fiind inclusă în Circuitul European de Beach Handball. Astfel “Baia Mare Beach Handball Challenge” va fi gazda unei etape din cadrul European Beach Handball Tour, în cadrul căreia echipe din toată lumea se vor lupta pentru câștigarea competiției.

 

Noutatea la această competiție o reprezintă punctajele pe care le vor primi echipele participante, urmând ca echipele cu cele mai mare punctaje să se califice la EBT Finals (Campionatul European Intercluburi) care va avea loc în anul 2019 în Polonia. Evenimentul va cuprinde patru competiții și va debuta în 6 iulie cu competiția de beach handball pentru amatori, care va dura 3 zile și va avea două categorii: masculin și feminin.

 

În 8-12 iulie, intră în scenă două sporturi care au avut mare succes anul trecut, volei și fotbal pe nisip. În 8-9 iulie, iubitorii de volei sunt așteptați să se înscrie la cea de-a doua ediție de beach volley, atât la categoria masculin cât și feminin, urmând ca în 11-12 iulie să “intre în scenă” pasionații de fotbal.

 

În perioada 13-15 iulie beach handball-ul revine pe plajă pentru competiția vedetă a evenimentului și anume etapa din cadrul European Beach Handball Tour, competiție care încheie a III-a ediție “Baia Mare Beach Handball Challenge”.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here