CIRCULAȚIE RUTIERĂ – Strat de zăpadă de până la 8 centimetri în zonele locuite din Maramureș, recordul înregistrându-se la Stația meteo Iezer: 40 de centimetri

0
256

SITUAȚIE. În această dimineață, după două luni în care autoritățile publice din Maramureș au plătit deszăpezirea inutil, dintr-un reflex pavlovian (este al treilea cel mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice), iarna începe, timid, să-și intre în drepturi. Stratul de zăpadă măsura 40 de centimetri la Stația meteorologică Iezer (pe traseul de urcare din Borșa spre Lacul Iezer și Vârful Pietrosu Rodnei), în zonele locuite acesta fiind cuprins între 8 centimetri (la Ocna Șugatag) și 2 centimetri (la Sighetu Marmației) – de asemenea, se înregistrau straturi de zăpadă de 6 cm la Cavnic, Valea Vișeului și Mara, de 5 cm la Ulmeni, de 4 cm la Târgu Lăpuș, Strâmtura, Vadu Izei, Baia Sprie și Baia Mare.

 

Circulația rutieră se desfășoară în conditii de iarnă în județ,  pe sectoarele de drumuri naționale carosabilul fiind curat și umed, iar pe unele tronsoane de drumuri pe carosabil este depusă parțial zăpadă și zăpadă framantată, din cauza lapoviței și ninsorii căzute în ultimele ore, a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Maramureș. În acest moment, cerul este acoperit și nige slab în județ, însă vizibilitatea în trafic este bună. Izolat, în zonele joase se semnalează ceață. Vântul sufla slab, cu intensificări temporare.

 

Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 26 utilaje și au împrăștiat 220 tone de material antiderapant, iar angajații de la Drumuri și Poduri SA au acționat cu 36 de utilaje și au răspândit 692 tone de material antiderapant, a mai informat CJSU Maramureș.

 

* Foto: @CJSU Maramureș

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here