CIRCUL CONTINUĂ – Cristian Niculescu-Ţâgârlaş, reinstalat viceprimar al municipiului Baia Mare

0
838
Cristian Niculescu-Țâgârlaș

ROCADĂ. Hotărârea Consiliului Local (CL) Baia Mare de schimbarea din funcţia de consilier municipal cu atribuţii de viceprimar a lui Cristian Niculescu-Ţâgârlaş este nelegală, a decis prefectul Sebastian Lupuţ în urma consultării pe această speţă cu reprezentanţii Direcţiei pentru Reforma Administraţiei Publice, serviciu din Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

 

Conform Legii Administraţiei Publice Locale, schimbarea din funcţie a viceprimarului trebuie decisă de două treimi din numărul total al consilierilor – în cazul Băii Mari, unde forul CL este compus din 23 de consilieri, pentru această modificare trebuiau să voteze 15 consilieri, însă au votat doar 12.

 

„Atât cei de la Direcţia pentru reforma Administraţiei Publice Locale, cărora le-am solicitat un punct de vedere pe această speţă pe care Primăria Baia Mare mi-a solictat aviz de legalitate, cât şi aparatul de specialitate a Instiţuţiei Prefectului au avut aceeaşi concluzie. Pe scurt, că în acest caz, chiar dacă nu e vorba despre schimbarea unui viceprimar, ci de retragerea atribuţiilor temporare de viceprimar, e necesar un cvorum de două treimi din numărul total al consilierilor. Am dat aviz negativ solicitării şi am atacat în contencios administrativ acest HCL. Noi am solicitat judecarea cu celeritate a cauzei”, a declarat pentru 2mnews prefectul Sebastian Lupuţ.

 

Dup decizia CL de a retrage atribuţiile de viceprimar, s-a adoptat o nouă hotărâre prin care Florin Creţ (PMP), care devenise consilier municipal doar de câteva minute, să îndeplinească atribuţiile care i-au fost luate lui Niculescu-Ţâgârlaş.  Această hotărâre devine nulă de drept, pentru că prefectul de Maramureş a suspendat HCL-ul ce privea retragerea atribuţiilor de viceprimar îndeplinite de Niculescu-Ţâgârlaş (PNL) şi l-a atacat în instanţa de contencios administrativ, iar până la o decizie a acesteia, liberalul redevine viceprimar.

 

Totuşi, astăzi, Primăria Baia Mare a solicitat Instituţiei Prefectului avizul de legalitate şi pentru HCL-ul care se referă la delegarea atribuţiilor de viceprimar consilierului Florin Creţ. „Vom da răspuns şi acestei solicitări”, a conchis prefectul Lupuţ.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here