CINEMA ÎN AER LIBER – Vineri seara, „Șoimul maltez” la Teatrul de Vară din Baia Mare

0
388

POVEȘTI SUB STELE. Vineri, 28 iunie, la ora 22.00, la Teatrul de Vară din Baia Mare rulează filmul “Șoimul maltez” (SUA, 1941), ecranizarea romanului omonim al lui Dashiell Hammett, considerat de Entertainment Weekly și Panorama du Film Noir Américain primul mare film noir din industria cinematografiei.

 

Filmul spune povestea detectivului Sam Spade (Humphrey Bogart – în rolul principal), a cărui destin se schimbă în noaptea în care Miss Wonderly (Mary Astor), o adevărată femme fatale, îl angajează să o protejeze, iar partenerul său, Miles Archer, este ucis. Crimele se țin lanț, iar preafrumoasa Miss Wondely nu numai că este înconjurată de oameni foarte periculoși, dar se și dovedește a fi altcineva decât pretinde.

 

Încercând să găsească criminalul, Spade se afundă tot mai adânc în lumea interlopă și intră în cârdășie cu doi ticăloși: efeminatul Joel Cairo (Peter Lorre) și grotescul Kasper Gutman (Sydney Greenstreet). Cei trei pornesc în căutarea Șoimului maltez – o statuetă de aur încrustată cu pietre prețioase, plătită tribut de Cavalerii de Malta regelui Carol al V-lea al Spaniei și furată de pirați în 1539.

 

Biletul costă 10 lei și poate fi cumpărat de la intrarea în amfiteatru, înainte de eveniment. Copiii beneficiază de intrare gratuită. În cazul vremii nefavorabile, proiecțiile vor fi reprogramate.

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here