CINE TACE, TRĂIEȘTE – Coroană mortuară amenințătoare pentru polițistul care a deconspirat cum se lua mită la Înmatriculări Auto: “Nu te vom uita niciodată!”

0
14166

AMENINȚARE DE TIP MAFIOT ÎN POLIȚIE. În 8 aprilie 2021, inspectorul principal de poliție Viorel Andrei Donciu (39 de ani), fost șef la Înmatriculări Auto Maramureș (Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș), a fost reținut și apoi arestat pentru luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

 

Ulterior, 2mnews a informat în exclusivitate că dosarul penal a pornit de la un denunț formulat în 18 mai 2020 de unul dintre lucrătorii în serviciul condus de Donciu, denunț care nu a fost formulat doar împotriva lui Donciu, ci împotriva unei rețele (la vârful căreia se afla Donciu) – aveții detalii AICI.

 

Ei bine, acum vă informăm despre un fapt determinat de respectivul denunț: unul dintre polițiștii avertizori de integritate din respectivul dosar (a cărui identitate 2mnews a protejat-o în respectivul articol), dosar care vizează fapte de natură penală săvârșite în timpul serviciului public pentru care era plătit șeful de la Înmatriculări auto, a primit o coroană mortuară cu mesaj amenințător: “Nu te vom uita niciodată!”.

 

Coroana mortuară a fost depusă la poarta Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Maramureș, unde lucrează respectivul avertizor de integritate. Am decis să facem public acest fapt, pentru că întristează ideea că în Poliția din Maramureș ar exista persoane (polițiști) pe care, deși îi plătim din taxele și impozitele virate statului să vegheze și la respectarea legilor, îi caracterizează aceste reacții de tip mafiot. „Vendetta” – razbunarea.

 

„Chi tace campa” (Cine tace, trăiește). O normă generală tipică pentru grupările mafiote din întreaga lume. Pentru că puterea/influența Mafiei nu stă în arme, predispoziția la violență, lipsa de remușcări, complicități, sau rețeaua Famiglia, ci în respectarea cu sfințenie a Codul Tăcerii. Omerta. Un cod care reprezintă și astăzi forma obligatorie de loialitate față de cauza Mafiei. Pedeapsa pentru încălcarea Omertei este una singură: moartea.

 

În cazul Donciu, mesajul e similar cu cel implementat de mafioți: chiar dacă ești polițist, trebuie să taci (să  închizi  ochii la ilegalități). Altfel… nu te vom uita niciodată. În Sicilia, legea Cosa Nostra “Cu è surdu, orbu e taci, campa cent’anni ’mpaci” (Cine e surd, orb și mut, va trăi sute de ani în pace) este valabilă și astăzi în comunitățile rurale, Mafia știind mai bine decât oricine să mențină psihoza în rândul oamenilor, pe considerent că oricine, oricând poate deveni un martor al unei infracțiuni. Iar acela trebuie să fie convins că dacă va vorbi, va fi pedepsit. Însă, privind harta, observ că ne despart vreo 2.400 de kilometri de Sicilia…

 

Urmărim cu interes și întristare speța și fenomenul „Oamenilor legii” care consideră că e bine să iei șpagă și că nu trebuie să-l deconspiri pe colegul/șeful polițist care ia… Donciu e în continuare în arest.

 

Cătălin VISCHI

 



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here