CINE SUNT – 20 de magistrați maramureșeni, în frunte cu președintele Tribunalului, îi cer lui Toader să oprească procedura de revocare a procurorului general

0
1500

PETIȚIE. 20 de magistrați maramureșeni s-au alăturat celor peste 1.000 de magistrați care susțin, cu titlu individual, solicitarea adresată ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a abandona imediat procedura de revocare a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

 

Două asociații profesionale ale judecătorilor și procurorilor (“Forumul Judecătorilor din România” și „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor”) au transmis o petiție semnată de 1.030 de judecători și procurori prin cere cer ministrului Justiției să renunțe la această procedură de revocare a procurorului general.

 

„O astfel de procedură, care ocolește practic garantul independenței justiției, respectiv Consiliul Superior al Magistraturii, al cărui rol este unul pur decorativ, și care nesocotește dreptul la apărare al procurorului supus revocării a fost profund criticată de Comisia de la Veneția, GRECO și Comisia Europeană și pune în pericol parcursul României în Uniunea Europeană și în Consiliul Europei și însăși existența democratică a statului român, nemaivorbind de semnalul negativ și descurajant transmis unei părți importante a corpului magistraților”, se precizează în petiție.

 

Iată care sunt cei 15 de procurori și 5 judecători maramureșeni care s-au raliat demersului.

 

Procurori:

* Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș (1)

Adela Mociran.

 

* Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare (11)

Roxana Stegeran, Mihaela Buda, Maria Mirela Gălățanu, Clement Virgil Marian, Nelu Roman, Dorel Ioan Buda, Marius Temeian, Ani-Claudia Ciopa, Ioan Dunca, Mihai Mădălin Cârnariu, Bianca Dana Cârnariu.

 

* Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației (2)

Cristina-Ingrid Vișovan, Iulia Maria Lohan.

 

* Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus (1)

Lăcrămioara Marioara Vlad.

 

Judecători:

* Tribunalul Maramureș (4)

Nicolae Stamate-Tămăşan (președintele Tribunalului Maramureș), Ligia Simon, Oresia Gondor, Alina Stamate-Tămășan.

 

* Judecătoria Sighetu Marmației (1)

Veronica Gavriș-Todincă.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here