CERTITUDINI – Doar doi din cei 10 parlamentari din Maramureș au câștigat mandatul, restul așteaptă redistribuirea: situația numărării voturilor ACUM

1
4392
Gabriel Zetea (PSD) și Călin Bota (PNL)

REZULTAT MARAMUREȘ – PARLAMENTARE 2020. Până la ora 12.00, rezultatul alegerilor în județul Maramureș este următorul (în baza numărătorii oficiale):

 

Senat:

  1. PNL – 27,72%
  2. PSD – 25,79%
  3. USR PLUS – 14,60%
  4. PMP – 8,67%
  5. AUR – 8,19%

 

Camera Deputaților:

  1. PNL – 27,10%
  2. PSD – 25,74%
  3. USR PLUS – 14,19%
  4. PMP – 7,88%
  5. AUR – 7,41%

 

La nivel național, PMP este sub pragul electoral, în acest moment, înaintea numărării voturilor din diaspora (de regulă sunt votați în special în Republica Moldova) – Pro România pare a avea șanse mici de a intra în Parlament. Iată care este situația celor 10 parlamentari (7 deputați și 3 senatori) din Maramureș: doar doi și-au obținut mandatul cu certitudine, ambii deputați, Călin Bota (locul 1 pe lista PNL pentru Camera Deputaților) și Gabriel Valer Zetea (locul 1 pe lista PSD pentru Camera Deputaților), partidele acestora obținând în județ peste 20% la votul pentru Camera Deputaților.

 

Restul celor 8 parlamentari (5 deputați și 3 senatori) vor fi cunoscuți după finalizarea numărării voturilor din toate secțiile de votare din România și redistribuirea mandatelor pe județe, în funcție de numărul de mandate câștigate de partidele care au făcut pragul de 5% și intră în Parlament, precum și de (mai ales) locurile ocupate de organizațiile județene ale acestora în clasamentul național al respectivelor partide.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here