CERTITUDINE – Mihai Bogdan Pop va fi noul vicepreședinte al Tribunalului Maramureș

0
691

NUMIRE. Judecătorul Mihai Bogdan Pop a fost numit, prin delegare, de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în funcția de vicepreședinte al Tribunalului Maramureș, funcție vacantă din 15 iulie (după ce fostul vicepreședinte a promovat concursul pentru postul de președinte).

 

Numirea lui Pop în funcția de vicepreședinte al Tribunalului intră în vigoare peste patru zile, în 15 octombrie 2018, și, conform deciziei CSM, valabilitatea este “până la ocuparea funcției prin concurs sau examen, dar nu mai mult de șase luni”.

 

Conform regulamentului breslei, Pop a fost numit în urma propunerii președintelui Tribunalului Maramureș, avizată de Colegiul de conducere al Tribunalului și, ulterior, de președintele instanței superioare (în cazul lui Pop, de președintele Curții de Apel Cluj, Denisa Livia Băldean). Mihai Bogdan Pop a intrat în magistratură la începutul anului 2010, fiind repartizat la Judecatoria Baia Mare, ulterior fiind transferat la Tribunalul Maramureș unde, din 20 decembrie 2017, a fost numit, pe o perioadă de trei ani, președinte al Secției I civile.

 

Tribunalul Maramureș este condus din 15 iulie 2018 de fostul vicepreședinte al instanței de judecată, judecătorul Nicolae Stamate-Tămășan (38 de ani), care a promovat concursul pentru ocuparea funcţiei de conducere cu media 9,42.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here