CEI PIERDUȚI – Un nou exemplu de slugărnicie extremă: șefii clubului Minaur Baia Mare ridică osanale primarului Cătălin Cherecheș, inculpat pentru luare de mită

0
2680

OSANALE PENTRU PRIMAR. În urmă cu 11 ani, un om, George Budoi pe numele său, profesor universitar și pasionat de pamflete și satire, scria “Dicţionarul slugarnicului şi slugărniciei”, în care semnala o observație: Un slugarnic poate accede la funcţii dintre cele mai înalte, dar tot “patruped” rămâne.

 

Nu credeam să mai fie necesar vreodată să scriu despre acțiunile publice ale slugarnicilor primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, înspăimântător de servili, care-l zeifică fals-mieroși pe cel de două ori trimis în judecată de DNA pentru luare de mită din cauza spaimei necontrolate, păstrând senzația că acesta ar fi proiecția locală a marilor dictatori asiatici. Unicul. Mărețul conducător. Demni de toată mila pentru lipsa coloanei vertebrale.

 

Însă după episoadele de slugărnicie extremă, menționate de 2mnews, cel în care secretarul municipiului, Lia Augustina Mureșan, și-a pus în birou, desupra capului, un tablou cu chipul primarului Cherecheș (detalii AICI), sau cel în care episcopul ortodox Iustin Sigheteanul, precum și conducătorii Bibliotecii Județene (o instituție despre care se presupune că ar trebui să fie prestigioasă, un tempu al culturii) s-au întrecut public în laude, în tentativa de a-l felicita de ziua sa de naștere, depășindu-i pe activiștii de partid din epoca Ceaușescu (detalii AICI), aseară, aparent fără nicio motivație, conducătorii clubului Minaur Baia Mare au dispus publicarea unei noi osanale de tip comunistoid închinată Mărețului Conducător, acreditând ideea falsă că acesta ar fi sponsorul clubului, în fapt bugetul de peste 16 milioane de lei fiind susținut din taxele și impozitele plătite de băimăreni.

 

Pentru cei care nu au luat act de noul act de slugărnicie extremă și rușinoasă, care întinează istoria unui club legendar, care a aparținut și aparține orașului și nu unei anumite persoane, iată regretabilul comunicat public postat de clubul Minaur Baia Mare, cu recomandarea de a fi lecturat în paralel cu consumul de lămâie și precizarea că mi-am permis să elimin câteva virgule greșit postate, după respirația scribului, erori pe care le-am pus pe seama emoțiilor care s-au repercutat în timpul acțiunii asupra acestuia:

 

“COMUNICAT DE PRESĂ

Clubul Sportiv Minaur Baia Mare îi mulțumește primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, pentru eforturile pe care le face în vederea susținerii singurului club din Europa care are ambele echipe de handbal, masculin și feminin, în Cupele Europene. Susținerea domnului primar Cătălin Cherecheș este apreciată la justa sa valoare de toate persoanele angrenate în bunul mers al Clubului Minaur.

 

Ne bucurăm să avem un astfel de susținător, care își dorește performanță nu doar în handbalul românesc și international, ci și în fotbal. Echipa noastră, care la ora actuală este în Liga a 3-a, face eforturi susținute pentru a performa, pentru a ajunge la un nivel cât mai înalt și este la un pas de Liga a 2-a.

 

Referitor la problemele financiare cu care se confruntă sportivii Clubului Minaur, facem precizarea că domnul primar Cătălin Cherecheș a aflat de toate aceste aspecte. Domnia sa a avut discuții cu jucătorii și va face tot posibilul să se păstreze nivelul de performanță.

 

Facem precizarea că o parte din restanțele salariale au fost închise datorită proiectului inițiat și susținut de domnul primar Cătălin Cherecheș. Menționăm că destabilizarea a apărut în luna noiembrie a acestui an, când Consiliul Local Baia Mare a dat un aviz nefavorabil proiectului care viza rectificarea bugetară pentru Clubul Minaur.

 

Meciurile în care sunt angrenați sportivii noștri sunt meciuri extrem de grele, susținute cu echipe valoroase, atât din țară cât și din străinătate. Performanțele Clubului Minaur sunt recunoscute peste hotare și considerăm că nu ar trebui să existe niciun impediment în buna desfășurare atât a antrenamentelor, cât și a meciurilor sportivilor noștri, care fac cinste nu doar municipiului Baia Mare, ci și țării noastre.”

 

Minaur, ridică-te, ai conducători care nu te merită, pentru că te-au făcut de rușine! Nu sunt pierduți nici oamenii acestui oraș și nici oamenii acestei echipe. Sunt pierduți acești indivizi care s-au ascuns după un nume glorios din sportul românesc, iresponsabili care nu calculează decât propriile lor beneficii. Un slugarnic poate accede la funcţii dintre cele mai înalte, dar tot “patruped” rămâne… Sper că vă este rușine, pentru că mie mi-e rușine de rușinea voastră.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here