CE VISĂM NOAPTEA – Iar „amenință” primarul Cherecheș că face un parc industrial și că, pentru asta, îi va expropria pe cei doi proprietari ai fostei platforme Cuprom

0
3279
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

EXPROPRIERI PE HÂRTIE. După ce a spus în urmă cu 4 ani (!) că expropriază Complexul hotelier Minerul și fostul sediu al Companiei Naționale Remin din Baia Mare (și chiar s-au aprobat hotărâri ale Consiliului Local în acest sens, în 2018), dar n-a făcut NIMIC, primarul municipiului reședință al Maramureșului, Cătălin Cherecheș, a menționat acum, ca și cum nimic nu s-a întâmplat, că “la următoarea ședință a Consiliului Local, se intră cu proiectul de expropriere pentru utilitate publică a fostei platforme industriale a Combinatului Cuprom”.

 

Edilul Cherecheș, care nici de această dată nu va face NIMIC în acest sens, cum nu a făcut NIMIC cu precedentele două anunțate exproprieri, a mai menționat că pe fosta platformă insustrială Cuprom are un proiect de Parc Industrial și că, în acest sens, a stabilit “discuții viitoare cu reprezentanții mediului de afaceri din Baia Mare”.

 

Proiectul înființării unui parc industrial în Baia Mare, extrem de necesar, a avut o interpretarea sinuoasă în grila de valori a edilului. După ce inițial acesta declara că va face cel mai mare parc industrial din Europa de Est, apoi a precizat că nu ne trebuie parcuri industriale (că acestea n-ar fi generatoare de dezvoltare economică – el știind acest lucru, pentru că e doctor în Economie, iar elvețienii, germanii, francezii, spaniolii, englezii și ceilalți săraci ai Europei sunt niște neinspirați că le-au făcut).

 

Apoi, la scurt timp de la “nouă nu ne trebuie, că nu-s bune”, a revenit (după ce președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a făcut demersuri pentru înființarea a patru parcuri industriale: în Baia Sprie, Groși, Fărcașa și Șomcuta Mare) și a zis că face și el. Trei (parcuri industriale). Că-s bune. Și că generează dezvoltare (totuși). Și a și spus unde le-a desenat (pentru că atât s-a făcut):

 

Unul cuprins în perimetrul strada Gării – Bulevardul Unirii – Bulevardul Independenței – limita cu UAT Tăuții Măgherăuș și UAT Recea, unul în zona dinspre Aeroportul Maramureș și unul în zona Cuprom. În cazul ultimului (cel din zona Cuprom, acum proprietate privată, aveți detalii într-un articol 2mnews AICI) a și menționat că va fi un parc tehnologic de 5 hectare și că necesită o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro, din care Primăria va trebui să plătească vreo 20 de milioane de euro. În consecință, acum, edilul Cherecheș a zis că va cere Consiliului Local la următoarea ședință să-i aprobe demararea procedurilor de expropriere a terenului (bine, acolo nu sunt 5 hectare, ci 50, dar cine le mai numără).

 

Șansele de reușită ale exproprierii sunt nule (cum au fost nule și cu precedentele exproprieri – Hotel Minerul și sediul Remin -, pentru că nu se îndeplinește ziua ce visezi noaptea), dar nu aceasta este problema, ci faptul că printr-un vot pozitiv al aleșilor locali se vor mai putea toca niște bani din pușculița sărăcită a orașului: pentru studii de oportunitate, evaluări, studii tehnice, proiecte etc.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here