CE ORAȘ FRUMOS – Municipalitatea își face incubator de afaceri administrat de sereleul Baia Mare Creativ, laser!

0
406

DECIZII. Ce „a ars” azi de a fost anunțată o ședință de îndată a Consiliului Local Baia Mare, cu 15 minute înainte de a începe!, în contextul în care mâine are loc o ședință extraordinară? Asta e întrebarea. Acum iată răspunsul, pentru cei cărora acest neajuns le-ar putea crea insomnii de care nu vrem să ne facem responsabili. Păi a fost așa: s-a creat o firmă, un sereleu, Baia Mare Creativ SRL, care va administra incubatorul de afaceri al Primăriei.

 

Apoi i s-a atribuit un spațiu, că n-or să stea oamenii ăia-n cort, pe stradă ca useriștii (aaa, nu ca useriștii, că p-ăștia nu i-a lăsat să stea nici măcar într-un cort pe stradă, că-s răi și indisciplinați și strâng semnături că cică să nu mai aibă voie penalii în funcții publice). Spațiul e fain. Lux. În Millennium 1, un birou de aproape 32 de metri pătrați. Chiria, modică, 0,5 lei/mp/lună (adică 16 lei pe lună), că-s de-ai Primăriei, parcă ne-am înțeles. Bine, chiria nu se plătește de când se încheie contractul (aprobat azi), ci de când firma asta dobândește personaliate juridică, doar azi s-a decis să se facă, v-am zis, așa, pe repede înainte, și, poc!, ședința de îndată).

 

S-a mai decis și procedura prin care se va selecta administratorul societății (eu zic că-i doar așa, o fiță, să ne dăm importanți că mimăm respectarea legii). Și, printre atâtea lucruri, am aflat și cu ce se ocupă incubatorul ăsta de afaceri: va manageria proiectul care se va depune pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 a… incubatorului de afaceri. Ce nu-i clar? S-a decis să se facă incubator, poate zilele astea-i ultimatumul depunerii proiectului prin care se finanțează înființarea de incubatoare de afaceri și, da, era urgență. Lămuriți? Putem să ne culcăm. Mâine-i o altă ședință. Extraordinară.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ