CE ORAȘ FRUMOS – Municipalitatea își face incubator de afaceri administrat de sereleul Baia Mare Creativ, laser!

0
670

DECIZII. Ce „a ars” azi de a fost anunțată o ședință de îndată a Consiliului Local Baia Mare, cu 15 minute înainte de a începe!, în contextul în care mâine are loc o ședință extraordinară? Asta e întrebarea. Acum iată răspunsul, pentru cei cărora acest neajuns le-ar putea crea insomnii de care nu vrem să ne facem responsabili. Păi a fost așa: s-a creat o firmă, un sereleu, Baia Mare Creativ SRL, care va administra incubatorul de afaceri al Primăriei.

 

Apoi i s-a atribuit un spațiu, că n-or să stea oamenii ăia-n cort, pe stradă ca useriștii (aaa, nu ca useriștii, că p-ăștia nu i-a lăsat să stea nici măcar într-un cort pe stradă, că-s răi și indisciplinați și strâng semnături că cică să nu mai aibă voie penalii în funcții publice). Spațiul e fain. Lux. În Millennium 1, un birou de aproape 32 de metri pătrați. Chiria, modică, 0,5 lei/mp/lună (adică 16 lei pe lună), că-s de-ai Primăriei, parcă ne-am înțeles. Bine, chiria nu se plătește de când se încheie contractul (aprobat azi), ci de când firma asta dobândește personaliate juridică, doar azi s-a decis să se facă, v-am zis, așa, pe repede înainte, și, poc!, ședința de îndată).

 

S-a mai decis și procedura prin care se va selecta administratorul societății (eu zic că-i doar așa, o fiță, să ne dăm importanți că mimăm respectarea legii). Și, printre atâtea lucruri, am aflat și cu ce se ocupă incubatorul ăsta de afaceri: va manageria proiectul care se va depune pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 a… incubatorului de afaceri. Ce nu-i clar? S-a decis să se facă incubator, poate zilele astea-i ultimatumul depunerii proiectului prin care se finanțează înființarea de incubatoare de afaceri și, da, era urgență. Lămuriți? Putem să ne culcăm. Mâine-i o altă ședință. Extraordinară.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here