CE NU FAC AUTORITĂȚILE, FAC PRIVAȚII – Kaufland introduce în Baia Mare un automat pentru colectarea deșeurilor reciclabile de la populație

0
5748

EXCLUSIV 2MNEWS. Kaufland România SCS va introduce la hipermarketul de pe strada George Coșbuc nr. 38 din Baia Mare (primul din cele 3 pe care le-a edificat în municipiul reședință de județ) un automat pentru colectarea deșeurilor reciclabile de la populație, oferind în schimb vouchere care pot fi folosite pentru cumpărături în interiorul magazinului.

 

Practic, cetățenii pot depune în automat PET-uri, sticle, doze de aluminiu și baterii uzate. De asemenea, în zona rampei din parcarea hipermarketului situat vizavi de Spitalul Județean din Baia Mare vor fi amplasate containere de plastic pentru depozitarea gratuită a echipamentelor electrice și electronice defecte, iar bateriile uzate vor putea fi depuse în interiorul magazinului, în cutii speciale (acestea se colectează gratuit de la clienți).

 

Noutatea principală constă în montarea aparatului de reciclare de tip self-service, care răsplătesc clienții care reciclează cu cupoane de reducere/valorice. În automat vor putea fi depuse PET-uri cu volum de până la 3 litri, sticle și doze de aluminiu (cu volum până la 1 litru). Aparatele sunt sub formă de containere, complet tehnologizate și au capacitatea de reciclare de 60 de recipiente pe minut.

 

Cum va funcționa automatul? Clienții introduc ambalajele în aparat, indiferent de ordine (pentru că aparatul le identifică, le sortează automat și le redirecționează în pubela alocată tipului de deșeu reciclabil). Aparatele sunt dotate cu senzori care măsoară gradul de umplere a pubelelor, senzori de mișcare, camere de supraveghere și linii de sortare.

 

La fiecare 5 ambalaje depuse (indiferent de tipul acestora), aparatul va elibera clientului un cupon de discount la achiziționarea unor produse selectate în acest sens (acestea pot fi utilizate timp de 2 săptămâni în toate magazinele Kaufland care au cel puțin un automat de reciclare).

 

Kaufland deja a obținut deja autorizația de mediu pentru colectarea deșeurilor reciclabile și investiția va fi realizată în viitorul apropiat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here