CE-I CU GARA? – Deputatul PNL Călin Bota cere ministrului Transporturilor informații privind începerea lucrărilor de modernizare a Gării Baia Mare

2
705

INTERPELARE. Deputatul PNL Călin Bota a depus astăzi, 2 februarie 2022, o interpelare în care solicită ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să precizeze când va demara licitația pentru executarea lucrărilor de modernizare a Gării Baia Mare. De asemenea, în cadrul aceleiași interpelări, deputatul liberal cere informații și despre existența fondurilor necesare pentru realizarea acestui obiectiv de investiții.

 

 

Contractul pentru studiul de fezabilitate privind modernizarea/reabilitarea stației de cale ferată Baia Mare a fost semnat de CFR în 17 octombrie 2019, iar în septembrie 2021 a fost finalizat acest studiu.

 

 

“Având în vedere că stadiul de degradare al Gării Baia Mare este destul de înaintat și e nevoie de reparații și modernizări urgente, am cerut ministrului Transporturilor informații privind demararea licitației pentru execuția lucrărilor. Avem finalizat studiul de fezabilitate și trebuie să mergem mai departe, cu licitația și executarea lucrărilor, pentru a nu ne trezi ca în alte cazuri, peste câțiva ani, că studiul de fezabilitate nu mai e de actualitate și s-au cheltuit inutil banii publici.

 

 

Această investiție este importantă pentru Baia Mare, pentru toți cetățenii care folosesc transportul feroviar. Gara din Baia Mare este cartea de vizită a municipiului nostru pentru oricine vine cu trenul în orașul nostru, iar în prezent clădirea gării se află într-o stare de degradare avansată, care nu face cinste Băii Mari”, a precizat deputatul PNL Călin Bota.

 

 

În 2019, Compania Națională de Căi Ferate CFR a demarat un proiect de modernizare a 47 de stații de cale ferată, prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Cu această ocazie, au fost lansate licitațiile în vederea  elaborării studiilor de fezabilitate pentru primele 24 de stații de cale ferată, printre acestea fiind nominalizată și Gara Baia Mare.

 

 

Potrivit proiectului, se vizează repararea clădirilor, crearea de facilităţi pentru persoanele cu mobilitate redusă, înălţarea peroanelor în conformitate cu standardele europene, modernizarea copertinelor, a liniilor din staţii, pasajelor, pasarelelor şi asigurarea accesului la peroanele intermediare, asigurarea sistemelor de ventilaţie şi încălzire, montarea de panouri fonoabsorbante, modernizarea echipamentelor de telecomunicaţii şi de informare a publicului călător, înlocuirea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice şi refacerea sistemului de drenaj.

 

 

Biroul de presă Deputat PNL Călin BotaATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ministrul pdlist ce a făcut unde ați fost atunci se pricepea ca la interne acum sau cel sosrosist este drept și ăsta și ăsta se pricepe sa tripleze amenzile și sa lase gropi mai mari în infrastructura și rest nimic și voi pdelisti și pesdei adunați voturi la aur nu la altcineva doar la aur ca restul politrucilor dorm cred ca și dvs ca nu va mai agitați la TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here