CE ADUCE ANUL 2021 – Băimărenii vor plăti impozite pe clădiri/locuințe mult majorate: creșteri de la 47% la 500%

5
3668

IMPOZITE MAJORATE. În ultima ședință ordinară a forului deliberativ (Consiliul Local) al municipiului Baia Mare, în pofida avizelor nefavorabile (negative) ale Comisiei economico-financiare, cea mai mare parte a consilierilor locali au aprobat un proiect girat de primarul Cătălin Cherecheș conform căruia în anul 2021 băimărenii vor plăti impozite mai mari pe clădiri.

 

Conform noii hotărâri, anul viitor băimărenii (persoane fizice) vor plăti pentru clădirile rezidențiale în loc de 0,08% (cât plăteau în 2020), 0,11%. Majorarea este de 47,5%. De asemenea, pentru clădirile nerezidențiale impozitul s-a majorat de la 0,2% la 1% (până acum se plătea pragul minim impus de lege, de acum se va plăti aproape pragul maxim). În acest caz, majorarea este de 500%.

 

S-a majorat și impozitul pentru clădiri rezidențiale ale firmelor (persoane juridice) de la 0,18% la 0,30%, majorarea fiind de 66,7%. În schimb, impozitul pentru clădiri nerezidențiale a fost redus de la 1,2% la 1% (aveți detalii AICI). Proprietarii clădirilor care nu au evaluare vor plăti în loc de 5% (în 2020), 7,5% (în 2021) – adică, cu 50% mai mult decât în acest an.

 

Cea mai mare parte a consilierilor locali (în afară de Bogdan Gavra, Adrian Pop, Cornel Varga – toți trei de la PMP – și Mircea Cirț – de la PNL) au avizat pozitiv aceste majorări promovate de primarul Cătălin Cherecheș – de altfel, Cirț a și propus spre dezbatere o reducere a cheltuielilor Primăriei Baia Mare cu 35% prin reducerea personalului cu 25% și reducerea salariilor personalului angajat cu 10%.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

5 COMENTARII

  1. PNL ul incepe a inceput prin a spune ca INGHEATA salariile, numai ca fiind mincinosi ca PDL lui Basescu, au inceput sa taie sporuri, sa dea afara bugetari, deci au inceput sa TAIE din salarii! Oricum nu te ajungi cu salariu la cate dari trebuie sa platim! TOATE s-au SCUMPIT> ENERGIA, GAZUL, SERVICIILE, MEDICAMENTELE, absolut tot! Rusine sa va fie cei care ati votat partidul antiromanesc PNL!

  2. am fost la vot am votat partidul care nu avea corupti si vad ca si ei au fost deacord cu asta mau pacalit si de data asta cum am mai fost pacalit si de alte partide pana acum cat a fost psd nu au marit impozitele intodeauna cand au venit astia au marit impozitele sa terminat cu votul toti sunteti la fel sa va fie rusine

  3. Si-acum, stimati cititori, fiti pregatiti la puzderia, pleiada, avalansa de reactii publice, contestari, comentarii…multeeeee, cu mult peste numarul celor care au fost sub bradul magic al printului din Regatul Nordului, in seara de sambata dinaintea votului. Mno, bineeee, se intelege ca dupa aia s-o hodinit oamenii, ce-ati fi vrut sa mearga si la vot? Amu sa beleasca ochii la stele, poate prind conjunctia dintre Jupiter si Saturn. Zice-o vorba din batrani; ma uit la Luna, Luna-i sus, ma uit la punga… banii nu-s.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here