CAZUL ESTERA – Conducerea Parchetului Maramureș a recunoscut: Nu avem un suspect față de care să dispunem începerea urmăririi penale în cazul fetiței violate și ucise

0
374
Bodan Gabor (foto: newsweek.ro)

CRIMĂ. Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor (42 de ani), a admis, pentru agenția de presă Mediafax, că, deși au audiat sute de persoane și au fost ridicate spre comparație sute de mostre ADN, în acest moment, procurorii maramureșeni nu au niciun suspect (față de care să poată fi dispusă începrea urmăririi penale) în cazul Estera (fetița violată și ucisă într-o clădire abandonată de pe fosta platformă chimică din Baia Mare).

 

”Suspecţi în adevăratul sens al cuvântului nu există, există mai multe variante de lucru în acest caz. (…) Se lucrează în mod constant în această cauză, este un caz foarte important, a fost vorba despre un omor cu un viol asupra unui minor, cu un impact mediatic important”, a precizat Gabor, fost vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În urmă cu o săptămână, chestorul general Ioan Buda, noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, declara public că în câteva zile cazul va fi rezolvat.

 

Fetiţa în vârstă de 5 ani a fost violată şi ucisă în 30 aprilie. Corpul fetiței a fost mutat de familie până la venirea criminaliștilor. Primele probe prelevate de la fața locului au fost compromise. În mai, a avut loc dezhumarea și prelevarea de noi probe. Până acum au fost audiate mai multe zeci de persoane. Au trecut trei luni…

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here