UPDATE: CĂUTĂRI – Turist din Ungaria rătăcit în Munții Rodnei este căutat de aseară, fără succes, de salvamontiști și jandarmi montani

0
374

INCIDENT MONTAN. Un bărbat din Ungaria în vârstă de 75 ani s-a pierdut de grupul turistic din care făcea parte și care efectua o excursie spre Vârful Gârgalău/Gărgălău (situat în estul Masivului Rodnei, la o altitudine de 2.158 m, oferă vedere panoramică peste nordul Maramureșului și sudul Ucrainei). Absența sa a fost remarcată aseară, în jurul orei 20, când grupul a ajuns la telescaunul din Borșa.

 

Salvamontiștii și jandarmii montani din Maramureș și Bistrița-Năsăud l-au căutat, fără succes, pe turistul maghiar, neechipat corespunzător pentru o drumeție montană, până la ora 4.30 dimineața când căutările au fost sistate din cauza ceții extrem de dense și a ploii, care, cumulate cu întunericul, au redus semnificativ vizibilitatea. Salvamontiștii au anunțat că vor relua căutările în această dimineață.

 

UPDATE. JOI, 26 septembrie, ora 16:25. Bărbatul în vârstă de 75 de ani fost găsit de către salvamontiştii din Borşa în zona Şaua Gârgalău, la mai bine de 16 ore de când a fost semnalată dispariţia sa. Turistul are o stare de sănătate relativ bună. La operaţiunile de căutare, demarate aseară, la ora 20 și sistate în această dimineață, la ora 4.30, iar apoi reluate după ce s-a luminat, au participat salvamontişti şi jandarmi montani din judeţele Maramureș și Bistriţa-Năsăud, poliţişti şi angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Rodnei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here