CAȘCAVAL POLITIC – Cum a împărțit Zetea banii pentru plata datoriilor pe care le au localitățile din Maramureș și cine e „campioana județeană”

0
684
Lucian Morar și Gabriel Zetea

ÎMPĂRȚEALĂ. Orașul fostului vicepreședinte al CJ Maramureș, Ulmeni, este campioana județeană a repartizării banilor destinați plății arieratelor (datorii vechi) și rambursarea împrumuturilor contractate pentru cota de cofinanțare depuse la proiectele de dezvoltare locală și de infrastructură.

 

În esență, Ulmeni, orașul în care a redevenit primar Lucian Morar, cel care a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Maramureș, a primit frișca de pe tortul repartizării „cașcavalului politico-financiar”, adică 200.000 de lei, de două ori mai mult decât localitățile situate pe locurile 2-3 (Seini și Cavnic, orășele pesediste, le-au fost repartizate câte 100.000 de lei).

 

În fine, în clasamentul miluirii de CJ-ul pesedistului Gabriel Zetea, cu bani destinați plății datoriilor, pe locurile 4-8 se situează comunele Ariniș, Botiza, Mireșu Mare, Rona de Jos și Cernești, cu câte 75.000 de lei, iar pe locurile 9-14 comunele Șomcuta Mare, Rozavlea, Oncești, Băița de sub Codru, Săcălășeni și Oarța de Jos, cu câte 50.000 de lei.

 

Din poignet, s-au mai alocat bani și la Budești (52.100 de lei) și Bogdan Vodă (51.300 de lei), respectivele comune anunțând că n-au banii necesari pentru asigurarea funcționalității centrelor de informare turistică realizate în cadrul proiectului ”Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord”, cele mai multe dintre acestea fiind inutile, obiecte imobiliare decorative, fără nicio relevanță practică.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here