CÂND TE STRÂNGE CASCHETA – Cu ocazia caniculei, polițiștii băimăreni din patrule au primit apă de la șefi: un bidon de 5 litri la doi oameni

0
1083

CU BIDONUL ÎN PATRULĂ. După episodul cu toaletele din Poliția băimăreană, care, conform fotografiilor prezentate de 2mnews arată ca niște buzi insalubre (detalii AICI), este momentul să ne capacităm puțin pentru a vă informa public că, în pofida aparențelor, șefii Poliției maramureșene au grijă maximă de proprii angajați. Maximă-maximă!

 

Uitați, de pildă, acum, când cu canicula și Codul Roșu instituit în Maramureș, unde temeperaturile la umbră ating 38 de grade Celsius, șefii Poliției maramureșene le-au dat apă polițiștilor trimiși în stradă (pentru contracarea disconfortului termic). Apă, frate, nu glumă! Bine, știm, așa îi obligă legea pe toți angajatorii și că legea nu ține cont de caschetă și grade (de pe epolet), dar s-a dat apă! Țineți minte replica, deja istorică, de la Mineriada din 90, rostită de un domn analfabet, unul dintre puținii mineri reali prezenți la masacrul rămas nedepsesit: “Am găsit la Penețeu droguri, armament, muniţie, maşină de scris automată. Tipărit bani, la Peneleu…”. Ei, așa și acum: S-a găsit apă la Poliție!

 

Însă pentru că era prea simplu să se finalizeze prezenta scriere cu această semnalare apoteotică a normalității, vă spunem cum le-a dat apă șefii Poliției maramureșene polițiștilor din stradă: una bucată bidon de 5 litri la doi polițiști. Ceee?!? Cum? Să facem un exercițiu de imaginație a normalității, așa cum este aceasta percepută de șefii Poliției: una bucată polițist în misiune/patrulă cărând bidonul de 5 litri la gură să nu leșine de căldură. Poate că s-au gândit (șefii) să facă și mușchi în timp ce se hidratează, un fel de 2 în 1, ca ness-u’ – adică se dă, dar nu se bagă și-n traistă!

 

Bine, pentru mine, pentru alți cunoscători și (mai ales) pentru polițiști, strategia  nu e o surpriză, fiind în aceeași notă cu cea prin care, în urmă cu câțiva ani, într-o iarnă geroasă în care Poliția din postură de angajator era obligată să le asigure polițiștilor care patrulau în timpul nopții un ceai cald, le-a dat oamenilor… plicuri de ceai. S-a rezolvat? S-a, să trăiți! Adică: Să se descurce mă, cu apa calda, ce naiba, să le și amestecăm ceaiu’?

 

Ăsta-i finalul… vă doresc rezistență în fața disconfortului termic (v-aș fi dorit răcoare, dar în contextul subiectului acestei scrieri, poate fi interpretat greșit).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here